сряда, 14 март 2018 г.

Review: Max Factor Creme Bronzers |05 Light Gold & 10 Bronze| (BG)








Здравейте

Max Factor наскоро лансираха новите си бронзиращи пудри Crème Bronzer в два нюанса: 05 Light Gold и 10 Bronze, които са обект на днешното ревю.

Бронзиращите пудри се помещават с компактна прозрачна опаковка, лека, удобна и стабилно затваряща се.

Бронзиращата пудра съдържа 3 гр. продукт.






Формулата на пудрата е печена, което означава, че текстурата е много фина, нежна и разпрашаваща се, препоръчително е да се нанася с четка от мек косъм, защото четка от твърд косъм би загребала повече продукт от необходимото, предвид нежната текстура на пудрата. Лично аз предпочитам да я нанасям с плоска четка за контуриране от естествен косъм (flat contour brush).

Max Factor обещава постигане на естествен вид „целуната от слънцето кожа“ и ултралесно преливане, които обещания смятам, че са изпълнени: и двете пудри стоят естествено, преливат се с лекота и просто не виждам как може да се прекали с продукта при нанасяне – пигментацията позволява напластяване, така че може да се постигне както леко подчертаване, така и по-драматично контуриране за вечерен грим.

По-светлият нюанс 05 Light Gold се опасявах, че може да дойде светъл за среднотъмната ми кожа, но нанесен върху кожата стои изключително естествено.







05 Light Gold е в светъл, млечнокафяв нюанс с жълт подтон, който обаче е доста светъл, както сами можете да видите. На моята среднотъмна кожа с жълт подтон стои изключително естествено, което страхотно ми харесва.

С Light Gold постигам перфектно подчертаване за ежедневен грим – нанасям с плоската четка за контуриране под скулите, в сгъвката на клепача, от двете страни на носа, под долната устна и около слепоочията, за лека, естествено бронзирана визия.






Light Gold смятам да използвам през месеците, в които нямам тен, защото определено през лятото ще ми бъде светъл. В тази връзка смятам Light Gold за много подходящ бронзиращ продукт за жени със светла кожа, защото стои много естествено и не виждам как може да се прекали с нанасянето му – пигментацията позволява напластяване до желания ефект, определено не е от типа продукти, с които трябва много да внимавате, за да не заприличате на гротеска. С оглед светлия цвят, смятам че пудрата е подходяща за нанасяне и върху цялото лице, за придаване на бронзов тен, ако харесвате този ефект.






Финишът на Light Gold е сатенен – не е матов, но няма и блестящи частички, стои нежно и ефирно върху кожата. 

По-тъмният нюанс 10 Bronze взех след като прецених, че когато съм с  тен Light Gold ще ми идва светъл. Характеристиките на двата нюанса са идентични, разликата помежду им е в нюансите (разбира се), но и във финиша.








Bronze e в бронзово-златист нюанс с оранжев подтон – класически цвят за такъв тип продукт. Цветът е наситено бронзов и според мен е подходящ за жени с поне малко тен, за да не стои изкуствено, или поне да се нанася с лека ръка и пухкава, мека четка. 






Финишът на Bronze е блестящ, типичен златно-бронзов нюанс, който през лятото върху кожа с тен и на слънчева светлина би стоял просто разкошно, затова нямам търпение лятото да идва и да го разносвам
Bronze нанасям по съшите места по лицето като Light Gold и смятам, че стои чудесно на среднотъмната ми кожа, придава точно ефект „целуната от слънцето кожа“.





Bronze ми харесва и нанесен върху подвижния клепач, за бърз бронзов грим, както и нанесен върху ябълките на скулите като руж, в случай че харесвате кафяв руж – а аз определено харесвам.






И двете бронзиращи пудри нямат аромат, което много ми допада, имат еднаква мека, нежна и маслена консистенция, нанасят се лесно, пигментацията позволява напластяване и имат добра трайност дори върху мазна кожа – не избледняват и не стават на петна в течение на деня.

Light Gold определено е много универсален нюанс, подходящ дори за жени със супер светла кожа, с него може да се постигне както леко подчертаване, така и по-интензивно.

Bronze смятам за подходящ за жени със среднотъмна кожа и с топъл подтон, защото цветът му е класически бронзово-златист и смятам, че би стоял естествено именно на по-тъмна кожа.

Двете бронзиращи пудри определено са с безупречно качество, а формулата е просто мечта (обичам печени продукти за лице!), хвърлила съм око и на новите печени ружове Crème Puff, но за момента ще се въздържа от придобиването им, защото имам налични 3 ружа и не обичам да трупам запаси с гримове.


Вие пробвахте ли новите бронзиращи пудри Crème Bronzer?  

Ако искате да спечелите светлата Light Bronze, в момента тече giveaway тук, в който подарявам нея + още чудесни гримове, както и един от най-новите аромати на пазара :) Успех!



Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary
 
Приятна вечер ви желая ♥


Няма коментари:

Публикуване на коментар