понеделник, 12 декември 2016 г.

Review:KIKO Colour Veil Blush #01 (BG)







Здравейте

В поста със зимните любимци ви споменах ружа KIKO Colour Veil #01 , а днес ще ви разкажа малко повече за него, защото смятам, че е продукт, който определено заслужава да му се обърне внимание.

Както вероятно знаете, КИКО не се предлага в България, но техният сайт ship-ва до всяка страна в ЕС, също имайте предвид, че сумата за доставката не е малка.







Ружът идва в картонена кутийка (впрочем както и останалите продукти на марката), има стабилна опаковка, която се затваря плътно и е удобна за пътуване (проверено – ружът е пропътувал над 1000км :)). В кутийката няма огледало или четка, което не отчитам като минус, защото винаги нанасян руж с нормална четка. Количеството продукт е 1,5гр. Текстурата е типична за печените продукти – леко суха, фина, но с добра пигментация, която позволява напластяване. Цветовата селекция включва 6 нюанса, а моят е № 01. Цветът в кутийката изглежда прасковен, но нанесен върху кожата (моята с е много ясно изразен жълт подтон), е студено розово-прасковено с фин сатенен финиш.





Аз имам отчайващо мазна кожа (:D) с неизменната „екстра“ към нея – разширени пори, затова перлените ружове и хайлайтърите като цяло не са подходящи, защото акцентират върху порите, НО ако блясъкът е фин като този, ефектът е руменина с лек блясък, който придава свежест. Ружът бих нарекла руж-хайлайтър, защото е малко по-бляскав от стандартния руж и много дискретен за хайлайтър. Пигментацията е слаба към средна, потапям четката веднъж за всяка скула и нанасям. Едно от нещата, които мразя в грима, е силен руж – предпочитам го лек, затова винаги си взимам слабо към средно пигментирани ружове със сатенен/шимърен завършек, никога матови. Трайността е добра – в течение на деня леко избледнява, но до свалянето на грима е върху скулите ми и се забелязва, т.е. изкарва 8 часа. Ружът има аромат на така омразната ми ванилия, но за моя радост се усеша само при нанасяне, не и нанесен върху лицето.










Този руж много ми напомня по всички критерии на любимият ми Milani Luminoso, заради който почнах да нося руж ежедневно (ревю за него тук: http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2016/03/reviewmilani-baked-blush-05-luminoso-bg.html), особено финишът му е идентичен, както можете да видите сами:






Колкото и да ми е любим Luminoso, не е подходящ за зимата, защото през студените месеци нося по-тъмни и студени като оттенък червила, които не си отиват с прасковено-златния Luminoso. Ружът на КИКО обаче се съчетава перфектно с по-хладни и тъмни нюанси, дава малко розов цвят и студена свежест на лицето, без да е акцент в грима и да го утежнява. Ползвам го ежедневно от октомври насам и определено препоръчвам, ако си търсите руж с блясък в студената гама.

Вие имате ли ружове на КИКО и какви са вашите отзиви?


Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар