вторник, 17 ноември 2015 г.

Skincare:DIY Mousturizing Face Mask For Every Skintype (BG)








Здравейте ♥

Със застудяването на времето кожата на тялото & лицето ни изпитва нужда от повече грижи и по-интензивна хидратация. Днес реших да ви дам идея как да си направите лесна и ефективна маска за лице, подходяща за всеки тип кожа. 

Маските за лице са задължителна част от рутината ми за поддържане на чиста и красива кожа, затова и ги ползвам поне 2 пъти седмично. През студените месеци редувам почистваща глинена маска с хидратираща почистваща маска.


Основната и единствена съставка на хидратиращата маска, подходяща за всеки тип кожа, е мед. Използвам мед в почти всяка маска, която си приготвям сама вкъщи, било то за коса, лице/тяло. 


Натуралният мед има редица полезни свойства за кожата: лекува акне, хидратира всеки тип кожа, регулира омазняването при мазната/комбинирана кожа, изсмуква токсините, нечистотиите и грима от порите, избистря тена, има избелващ ефект върху белези, забавя процеса на стареене и противодейства образуването на бръчки, затова е полезен и подходящ за употреба при всеки тип кожа (стига да не сте алергични към мед, разбира се). 


Изпълнението на маската е просто – нанесете тънък слой натурален мед (аз използвам чист манов мед) върху почистено лице и изчакайте 20мин, за да попие. Измийте остатъкът с топла вода и нанесете крем за лице.


Маската търпи вариации, според нуждите на кожата ви: ако е много суха, добавете няколко капки зехтин за допълнителна хидратация; за да усилите избелващия ефект добавете малко лимонов сок; за да бъде удвоите почистващия ефект на меда, смесето го с равни части хума.


В дългосрочен план редовната употреба на тази маска се отразява чудесно на кожата на лицето ми.

 Коя е вашата любима домашна маска за лице?

Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥


2 коментара:

  1. оооооооооооо обожавам да си правя маска с мед. Да не кажа,че само такава си правя в последните месеци. Препоръчвам горещо на всички, които не са опитали това чудо на природата под формата на разкрасяващо средство.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че има и други фенове на меда в разкрасителните процедури :))

      Изтриване