петък, 10 февруари 2017 г.

Review:NYX Soft Matte Lip Cream & Eyeshadow #Milan |BG|






Здравейте

Ревюто днес ще бъде за матовия крем за устни § сенки за очи в цвят #Милано от NYX, съответно №3 и №4 от адвент календара им за Коледа 2016г. 




 

Подробно за календара, грамажите на продуктите и т.н. писах в поста си за дуото Монте Карло, затова ви оставям линк към него http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2017/01/reviewnyx-soft-matte-lip-cream.html и продължавам по същество за Милано :))








Разбира се, трябва да кажа няколко думи за принта върху прозорчетата №3 и №4 – обувки, подаръчни кутии, домино и гримове, толкова тематично






Както знаете, матовите кремове за устни на NYX се помещават във флакони с цвета на червилото, което е доста удобно, но точно за този нюанс не виждам това съответствие – флаконът е в пепел от рози и очаквах някой приглушен розово-телесен цвят, докато Милано съвсем не е такъв, а е цвят фуксия?!






Милано е по-приглушен нюанс фуксия (фуксия е комбинация от наситено розово и лилаво, но не е цикламено, защото фуксията е по-студен цвят, а цикламеното винаги е топъл, защото в него има и червено) с превес на розово





Розовото не е моят цвят и винаги съм скептично настроена към него, защото мисля, че изобщо не отива на жълтия ми подтон на кожата. Фуксията обаче е по-ласкава към моя тен, защото в нея има и лилаво, и изненадващо за мен точно този нейн нюанс, макар и по-светъл от предпочитаното, ми допадна как ми стои. Първоначално нанесен върху устните Милано е по-розов, но 10-тина минути след нанасяне, когато стане напълно матов, вече е с по-изразен лилав подтон. Подтонът му е неутрален и смятам, че Милано би отивал повечето жени. Пигментацията му е средна, на суотчът на устни стои сякаш леко прозира, но на живо не е така. Изисква 2 пласта, за да бъде интензитета пълен. Намирам разлика в консистенцията спрямо Монте Карло – Милано е с доста по-суха консистенция и една идея по-труден за нанасяне, докато Монте Карло се нанася като масло и е покривен на 1 пласт, което е изненадващо, защото и двата цвята са ярки и би следвало да са покривни.





Милано неочаквано за мен ми харесва как стои, макар на пръв поглед да го бях отписала, обаче си го нося и даже комплименти получавам :)) Нося го в комбинация само с матова черна очна линия, стои много кукленско и свежо. Трайността е около 3-4 часа, издържа на консумация на напитки, обаче след хранене иска задължително подновяване.






Сенките в нюанс Милано са в студен кафяв нюанс, който вероятно повечето от вас ще сметнете за скучен, обаче аз много му се зарадвах. Матовите сенки в неутралната гама винаги влизат в употреба. 





Точно този е в студен кафяв нюанс с лек сив подтон, идеален за нанасяне като очна линия, поставяне на цвят в сгъвката или за попълване на вежди. Веднага като го видях се сетих, че имам подобен цвят, който буквално съм издълбала от ползване – сянката Boxed от палитрата на Sleek Oh So Special (ревю: http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2015/03/reviewsleek-i-divine-oh-so-special.html).





Двата цвята са идентични, както се вижда от суотча за сравнение, Boxed е един нюанс по-светъл от Милано, Милано пък е по-пигментиран. Напоследък ползвах Boxed за попълване на веждите си, а вече месец ползвам Милано за тази цел, както и за очен грим и съм впечатлена от качеството. Шимърни и перлени сенки и най-ниския клас марки успяват да направят пигментирани и маслени, лесни за работа, но с матовите сенки нещата стоят по-съвсем друг начин. Повечето са със суха консистенция, а ако меки и маслени, то вероятно се ронят при нанасяне. Точно тази сянка обаче е мека, почти маслена на допир, с висока пигментация, която не изисква наслояване върху кожата, за да бъде висок интензитета й, а и роненето при допир с четката е минимално (рони се, но в границите на приемливото). Трайността е отлична – и като сенки за вежди, и като сенки за очи нямат мърдане докато не ги сваля.

Сенките категорично препоръчвам (доколкото знам скоро ще са налични за покупкав сайта им), много качествени матови сенки, а матовият крем за устни също е добро попадение, ако си падате по фуксия. Признавам, че едва ли бих си го купила, но пък се харесах с него, много свеж цвят за пролетта е и стои много кукленско. Толкова за днес, следващия път продължаваме с номера 5 и 6 от адвента, дуото Прага.


Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая ♥


Няма коментари:

Публикуване на коментар