събота, 24 ноември 2018 г.

Review: Bourjois Rouge Velvet The Lipstick Moka-Dero, Taupe Of Paris & Parisienne (BG)







Здравейте ❤ 

През пролетта написах доста обстойно ревю за червилата на Bourjois Rouge Velvet The Lipstick тук , които са ми изключително любими, а днес ще разкажа за новите 3 цвята в колекцията ми от тази серия: Moka-Dero, Taupe Of Paris и Parisienne. 

Дотук общия брой на червилата Rouge Velvet The Lipstick е 6, като ревю не съм публикувала единствено на номер 4 Hip Hip Pink който се оказа твърде розов за моя вкус и подарих на майка ми – 6 червила от една серия си е впечатляваща бройка, което говори колко много ги харесвам.

За да не се повтарям, ще оставя отново линк към предишното ми ревю на червилата Bourjois Rouge Velvet The Lipstick тук, където можете да прочетете повече за опаковката, формулата, грамажа, предимствата и недостатъците на продукта. 






Няколко думи за формулата на червилата, в случай, че все пак не ви се чете отделното ревю, което съм писала за тях: консистенцията на червилата е класическа за червило в гилза – изключително кремообразна, поради което се нанася с лекота върху устните и с едно движение ги покрива с плътен и наситен цвят, без нужда от повтаряне. Веднага след нанасяне червилото има класически кремообразен завършек, но в продължение на 5 минути след нанасяне, засъхва върху устните и придобива кадифено матов финиш – точно като течните матови червила, които завладяха пазара през последните 2 години. Финишът на Rouge Velvet The Lipstick е безупречен кадифен мат, идентичен с матовия финиш на течните червила, но далеч не толкова изсушаващ – налице е изсушаване след носене на червилото, но в далеч по-малка степен от изсушаването след сваляне на течните червила. Tрайността е огромна, подновявам само веднъж в продължение на деня, т.е. 12 часа изкарвам с 2 нанасяния.
 
При 6-те цвята, които притежавам/съм притежавала, формулата е безупречна, затова днешният пост ще бъде посветен на нюансите на 3-те последни цвята в колекцията ми: Moka-Dero, Taupe Of Paris и Parisienne.

През есента на 2018г. Bourjois лансира 10 нови есенно-зимни нюанса в Rouge Velvet The Lipstick, основно в кафяви, лилави и телесни нюанси, в унисон с парижките тенденции. Моят избор се спря на 3 кафяви цвята: №22 Moka-Dero, №23 Taupe Of Paris и №24 Parisienne, разбира се, все цветове в кафявата гама.















№22 Moka-Dero е неутрално светлокафяво със студен сиво-бежов оттенък, най-светлият и носим от 3-те цвята, но пак нетипичен цвят червило с оглед подчертано студения си оттенък. Moka-Dero стои чудесно и с лек ежедневен грим, както и с опушен грим в тъмни тонове, прави зъбите много бели и е чудесен избор, ако търсите червило в популярната greige гама (grey+beige), което все пак да е носимо в ежедневието. Moka-Dero е много „мой“ цвят, който бих носила целогодишно и бих поддържала в колекцията си.














№23 Taupe Of Paris е лимитиран цвят и представлява среднотъмно кафяво със студен подтон и сив оттенък, доста смел цвят, който изисква координиране с останалия грим – вариант да го носите с лека основа и спирала според мен не съществува. Тъмните, дръзки цветове си изискват плътна основа, защото иначе акцентират върху всяко несъвършенство по кожата и го карат да изглежда по-видимо и забележимо, изискват и поне молив/очна линия върху клепача и спирала на миглите, задължително и контур и/или руж. Откакто съм руса нося много тъмни и дръзки нюанси, намирам че стоят по-меко в комбинация със светла коса, докато когато бях брюнетка контрастът с тъмната коса беше силен и подчертан. Taupe Of Paris нося в комбинация с много подчертани очи (плътна очна линия, 2 пласта спирала), подчертани вежди, контур и хайлайтър, всичко в студената гама.
Taupe Of Paris е доста дързък, смел, вамп тоуп нюанс, който събира погледи и ако не сте достатъчно смели или уверени да носите тъмно сиво-кафяво червило, по-добре изберете по-мекия и носим нюанс Moka-Dero. Taupe Of Paris за моите възприятия е изцяло есенно-зимен нюанс, изисква студ, мрачно време, аутфит в черна кожа, faux fur, плътен парфюм, изобщо нюанс за по-минорно и гръндж настроение и визия.

















№24 Parisienne е среднотъмно сливово-кафяво с червен оттенък, изключително стилен вамп нюанс и единствения вариант на червеникаво червило, който харесвам върху себе си. Parisienne обожавам в комбинация със семпла очна линия, много извити, пърхащи и обемни мигли, контур и лек руж, без хайлайтър и други излишни блясъци.  Определено си представям стилната парижанка с точно това червило, премерен грим, небрежна шик визия, барета и белоцветен парфюм. Колкото пъти нося Parisienne получавам комплименти, няколко пъти чух, че с това червило изглеждам „особено фатално“ :D, с оглед което категоризирам Parisienne като лесно възприеман от околните и във формална обстановка вамп цвят (вероятно заради червения му оттенък). Parisienne е чудесно есенно-зимно червило, много стилно и елегантно, харесва ми да го нося със семпъл черен аутфит и за допълнителна доза френски шик, в комбинация с Guerlain La Petite Robe Noire. По-носимо и ежедневно е от Taupe Of Paris, но по-тъмно и дръзко от Moka-Dero.

Rouge Velvet The Lipstick е любимата ми формула за червило, наред с Soft Matte Lip Cream на NYX, изключително много ми допада и бих поддържала постоянно в наличност.

Вие пробвали ли сте някой от нюансите на Rouge Velvet The Lipstick и кой е вашият любим?




Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary
Хубава вечер ви желая ♥
Вие пробвахте ли червилата Rouge Velvet The Lipstick и какво мислите за тях?


Няма коментари:

Публикуване на коментар