събота, 20 юли 2019 г.

Review: MAC Whirl (BG)







Здравейте ❤ 

Няма как да не сте чували за червилата на MAC, които са най-иконичния продукт на бранда, а емблематичният цвят от тях безспорно е Whirl – откакто Кайли Дженър преди няколко години го превърна в своя запазена марка, универсалният тъмен нюд е абсолютен бестселър. 
Аз обожавам нюд червила и нося само и единствено такива нюанси, притежавам безброй вариации на нюд червила, с различни оттенъци и формули, но задължително в нюд гамата: от светъл, млечнобежов гланц през класически нюд с червен оттенък, няколко нюанса по-тъмен от естествения цвят на устните, до наситено тъмно червено-кафяво с кадифеноматов финиш.





Whirl е много „мой“ тип нюанс и аз не се колебах да го прибавя към колекцията си – изключително универсален тъмен нюд цвят с розово-кафяв оттенък, матов финиш и кремообразна консистенция.
Червилото съдържа 3гр. продукт, поместено е в класическата гилза, характерна за червилата на MAC – изчистена черна гилза с наподобяваща куршум форма, със сребърен пръстен около капачката и гравиран надпис MAC. Аз много харесвам изчистените опаковки на MAC, макар доста хора да ги намират за скучни и нелуксозно изглеждащи, предвид цената.





Формата на самото червило е класическа и би могло да бъде нанасяно без нужда от молив, но аз харесвам прецизно очертани устни и предпочитам да очертавам контура им с молив. Досега не съм пробвала моливите за устни на MAC, харесала съм си Whirl и култовия Soir, но още не съм ги закупила, вие имате ли отзиви за тях?





Червилото има лек и ненатрапчив ванилов аромат, който не се задържа върху устните след нанасяне. Консистенцията е мека и кремообразна, като след нанасяне върху устните се запечатва и изсъхва до класически матов финиш. Трайността е от порядъка на 6 часа при консумиране на напитки, а при хранене се налага подновяване, но уточнявам, че червилото избледнява леко и равномерно във вътрешността на устните, не се изтрива цялото и не стои на петна, дори след хранене.





Цветът на Whirl e определян като тъмен нюд с розово-кафяв оттенък, но върху моята кожа със силно изразен топъл жълт оттенък се проявява като тъмен неутрален нюд с със студен кафяв подтон. Прави зъбите много бели и стои чудесно на кожа с лек тен.





Ето сравнения с някои други мои червила в сходни нюд нюанси в тъмната гама, отляво надясно MAC в нюанс Whirl, NYX Soft Matte Lip Cream в нюанс Rome (ревю тук), Bourjois Velvet The Lipstick в нюанс Violine Brown (ревю тук), Bourjois Velvet The Lipstick в нюанс Moka-Dero (ревю тук), Bourjois Rouge Edition Velvet в нюанс 34 Nude York:





-      ❤  NYX Soft Matte Lip Cream в нюанс Rome e доста по-червеникав;
-      ❤   Bourjois Velvet The Lipstick в нюанс Violine Brown е по-розов и по-светъл нюд;
-      ❤  Bourjois Velvet The Lipstick в нюанс Moka-Dero е най-близкият нюанс от всички в колекцията ми до Whirl, но все пак един тон по-тъмен и кафяв;
-     ❤   Bourjois Rouge Edition Velvet в нюанс 34 Nude York е значително по-червен и тъмен нюд;


Whirl e много универсален цвят червило, който отива на много жени и се комбинира чудесно с много визии. Аз лично обичам да го нося в следните две комбинации:

     ❤  Семпла черна или тъмнокафяво очна линия, силно контурирано лице, малко неутрален руж и много хайлайтър;
 Класически опушен грим в меки, кафяви тонове, неутрален руж и малко хайлайтър на върха на скулите;
 
Разбира се, нося Whirl и в много други грим комбинации, но в тези две се вписва идеално и акцентът е върху устните, вместо върху очите. Whirl е цвят, подходящ както за носене в ежедневието, така и за специален повод, по всяко време на денонощието и при всеки годишен сезон. Абсолютен must have, поне за мен ❤ 

Заслужава ли си инвестицията в червило на MAC? Зависи. За култов цвят като Whirl – определено да, а в някой неизвестен нюанс и скучен нюанс по-скоро не бих инвестирала.






Смятам, че славата на MAC е категорично заслужена по отношение на продуктите за устни и че продължава да е бранд, диктуващ тенденциите в категория червила. За абсолютен фен на нюд червилата като мен е задължително притежаването на Whirl в грим колекцията ми, харесвам също и Velvet Teddy & Soir и също бих ги закупила.
Разбира се, идентични цветове могат да се намерят във всеки козметичен клас – като характеристики Whirl мнооооого ми напомня на червилата в гилза от серията Velvet Matte на Golden Rose

Какъв е Вашият опит с продуктите на MAC? Моят се базира само на червилото Whirl, коректора в бурканче Prolongwear (с него не се разбрахме, дойде твърде мазен за моята кожа), както и със сенките (не останах впечатлена от пигментацията и преливането, а бях с нагласата да си сглобя палитра). 

Набелязала съм си за проба лосиона за мазна кожа Oil Control, гланцовете Lipglass и гореспоменатите червила, но ще се радвам да споделите и Вашите мнения за тези продукти или пък други, които Ви/не Ви допадат?
  
Хубава вечер ви желая ❤ 



Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary
Хубава вечер ви желая
 





Няма коментари:

Публикуване на коментар