неделя, 12 март 2017 г.

Review:KIKO Smooth Temptation Lipstick #04 (BG)

Здравейте

Днес ревюто е посветено на поредното нюд червило в колекцията ми, но този път в по-различен оттенък на неутралното – нюанс теракота (в случай, че не сте запознати, теракота е цвят, принадлежащ към неутралната гама земни тонове, комбинация от светло оранжево/дори и червено, задължително с топъл кафяв подтон). Теракотата е изключително модерна напоследък в грима, модата, дори и интериора, а фактът, че е универсален цвят я прави подходяща избор за много жени.






KIKO Smooth Temptation идва в симпатична черна матова картонена опаковка (точно като при луксозните брандове от високия клас козметика – браво, Кико!), а самата опаковка на червилото е пластмасова и отговаря на цвета му. Линията Smooth Temptation съдържа 6 цвята, моят е 04. Консистенцията на червилото е супер мека и кремообразна, все едно слагате балсам на устните си. Финишът е гланцов, но с течение на времето цветът попива леко в устните и остава като стейн, като постепенно гланцовият ефект се загубва. 





Пигментираността е висока – с едно нанасяне цветът е плътен и интензивен, няма нужда от напластяване. Червилото се усеща супер комфортно и леко върху устните, нанася се лесно и не се нуждае от молив (т.е. не се разтича), не изсушава, дори напротив – след свалянето му устните са хидратирани все едно съм носила балсам. Трайността предвид гланцовия завършек е сравнително малка – около 2 часа в първоначалния вид, като постепенно попива в устните, но при хранене и пиене изчезва веднага. 





Червилото има аромат на ванилови бисквитки, който се усеща силно при нанасяне и на мен ми е неприятен, но за щастие не се усеща при носене върху устните. Количеството продукт е миниатюрно – едва 1,2 гр. което реално е колкото молив за очи (за сравнение стандартното количество червило в гилза е 4гр, а за течно червило – 5мл). Вярно, че малките грамажи в декоративната козметика са за предпочитане в някои случаи, за да може да се употреби гримът в рамките на срока на годност, но това червило при ежедневна употреба свърши точно за 2 седмици (словом: две седмици!). Абсолютен рекорд за мен :D  






Харесвам цвета, усещането върху устните и начина, по който изглежда, но пък количеството не намирам за оправдано спрямо малката трайност, която изисква често нанасяне (ароматът за мен също е минус, но това е много субективно). Имам много подобен цвят, дори идентичен в лицето на NYX Soft Matte Lip Cream Stockholm – ето суотч за сравнение:






Харесвам матовият крем за устни повече от KIKO Smooth Temptation и го препоръчвам пред него – по-траен е и е по-голямо количество (въпреки че е мини размер е цели 4мл).

Ако харесвате силно хидратиращи червила с плътен цвят, KIKO Smooth Temptation вероятно ще ви допадне, ако предпочитате матова формула и по-голяма трайност ви съветвам да погледнете NYX Soft Matte Lip Cream Stockholm (ревю за него ще има скоро!)

Вие харесвате ли червилата на КИКО?

Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар