вторник, 30 октомври 2018 г.

Scented Review: Marc Jacobs Decadence Divine EDP (BG)









Здравейте ❤ 

Може би не знаете, но есента е най-благодатният сезон в парфюмно отношение – температурите варират от много ниски през умерени до горещи в рамките на само 1 ден, което е перфектната комбинация за обстойно разучаване развитието на всеки един аромат. Полезен съвет от мен: възползвайте се от момента, за да тествате и разносите набелязаните аромати, за да видите как се държат в различните температурни амплитуди и да прецените възможно най-обективно дали даден парфюм е your cup of tea :))

Днешното ароматно ревю е посветено на един изключително полемичен парфюм: Marc Jacobs Decadence Divine. Шансът да не сте забелязали скандалния флакон в парфюмериите е нищожен – приковаващ вниманието, на границата на кича, тежащ колкото паве, с масивна златна верига и като за капак, облицован в зелена змийска кожа! Направо те притегля да го тестваш и да разбереш какво се крие в тази екстравагантна опаковка… 





А в нея се крие един абсолютно разкошен аромат – мноооооооооого секси (абсолютно винаги, когато го нося, получавам лавина от комплименти от мъже!!!), много плътен, дълбок, специфичен и безобразно траен. Слива, бели цветя и шампанско – ухае точно толкова нетипично и прекрасно, колкото и звучи написано.

История:

Marc Jacobs лансира аромата “Decadence“ през 2015, презентирайки го като своя първи „зрял“ аромат, който е въплъщение на сексапил и изтънченост. Най-новата и олекотена версия на този аромат е именно обектът на днешното ревю Decadence Divine, лансиран през септември 2016г. 

Divine Decadence e представен като блестящ, луксозен и чувствен флорален аромат. Нов прочит на блясъка и лукса, породен от връхните нотки на пенливо шампанско, бергамот и кремави портокалови цветчета. Плътни белоцветни нотки с основен акцент върху гардения, хортензия и орлови нокти придават женствено, разкошно звучене на композицията, която в основата си крие нотки на кехлибар, шафран и ванилия.






Ароматно описание:

Връхни  нотки: портокалов цвят, шампанско, бергамот

Средни нотки: орлови нокти, гардения, хортензия

Базови нотки: кехлибар, шафран, ванилия

Развитие върху мен:

Първоначално след напръскване върху кожата ми ароматът е остър с отчетливи нотки на лайм, жасмин и портокалов цвят, които му придават цитрусово-флорално звучене. След 15-те минути след апликация, в които траят връхните цитрусово-флорални нотки, ароматът се заобля и долавям  изключително отчетливо доминантна нотка на шампанско, която страхотно ми харесва! Фина, тръпчива сладост, която не е алкохолна, леко гъделичкаща ноздрите, невероятно нетипична и различна. Шампанското е в комбинация със сладко от сочни и много сладки сини сливи, които макар и да не присъстват в композицията, върху моята кожа са отчеливи и ароматът е точно комбинация от шампанско и сливово сладко. На заден фон, но достатъчно отчетливо долявам силни, плътни и кремави бели цветя: гардения, жасмин и орлови нокти, които обаче не са остри, главоболни или ретро, защото в комбинация с нотките на шампанско и сливово сладко ги омекотява и резултатът е много женствен, невероятно секси и примамливо изкусителен аромат. Ароматът бих определила като много линеен – след първоначалното остро и цитрусово начало, ароматът е много шампанско и сливово сладко върху подложка от кремава гардения, жасмин и орлови нокти. В този линеен вид парфюмът остава от първия час след напръскването чак до самото му утихване в базата (~5-6 час след апликация), като базата е отново много белоцветна и дървесна с малко ванилия. В базата регистрирам амбър, шафран, сандалово дърво и мъъъънчко ванилия, която не мога да понасям, но тук е съвсем малко и допълва композицията, без да я отнема фокуса ѝ върху себе си. Както споменах, ароматът не търпи 180-градусово развитие, за мен е линеен аромат, който е съставен от нотки на шампанско, сладко от сини сливи и много бели, меки и нежни цветя, която композиция формира този невероятно женствен, секси, изкусителен и привличащ внимание аромат. 






Опаковка:

Опаковката е един път! Често е определяна като абсолютен кич :D на мен лично и ми допада, и не съвсем. Дразни ме масивната златна верига/дръжка, иначе не изглежда чак толкова кичозно, т.е. самата капачка е изключително тежка и масивна, дори си има отделна опаковка от парфюма :D 

Флаконът е изключително тежък и неудобен за разнасяне, без да преувеличавам, но тежи колкото паве! Не е най-удобният и компактен за разнасяне при пътуване, но пък признавам, че е звездата на моята парфюмна колекция – който и да разглежда парфюмите ми, винаги и без изключение първо хваща него, което говори, че флаконът играе огромна роля за събуждане интереса у потребителя. 





Вместимост:

Ароматът се предлага във варианти 50 и 100мл EDP.


Подходящ сезон:
 
За моите възприятия този аромат е абсолютно подходящ за всеки един сезон – носих го зимата, пролетта, лятото, сега го нося и през есента и не бих могла да го категоризирам като подходящ изключително за някой сезон. Композицията се разкрива линейно върху моята кожа и бих казала, че в различните сезони няма особено разминаване в представянето на аромата върху мен.






Подходящо време:

Decadence Divine за мен е една идея по-вечерен аромат, отколкото дневен. Това възприятие по-скоро с, че дължи на факта, че парфюмът е невероятно присъствен и с изключително висока трайност (дори с 1 пръскане), никога не остава незабелязан, много е секси и женствен и в моите представи се вписва по-скоро като завършващ щрих на вечерна визия: силен грим, стилна рокля, високи обувки и облак от Decadence Divine.






Издръжливост:

Безкрайна!!! Едно (1) пръскане ми е напълно достатъчно, за да имам издръжливост през целия ден, с 3 и повече трайността е 24 часа, което си е впечатляващо, откъдето и да го погледне човек. 


Decadence Divine EDP e много сантиментален аромат за мен – носих го на моминското парти, както и на сватбата на моя много добра приятелка, избрах го за свой аромат на абсолвентския си бал през юли, носих го на лятната си почивка и на много други значими и изпълнени с приятни за мен емоции през тази година, свързвам го с радостни преживявания и щастие и много го обичам. Някой ден като приключа този флакон, със сигурност бих подновила аромата – за мен е аромат на щастие и безгрижност.





Отчетливата нотка на шампанско в Decadence Divine е изключително неустоима за мен – открих, че много харесвам алкохол в парфюми и особено шампанско, с оглед което бих искала да насоча вниманието ви към още едно достъпно за тест ароматно предложение с нотки на шампанско: James Bond 007 EDP II. Двата аромата са обединени от звънливата нотка на шампанско и сериозно обмислям сдобиване и с James Bond 007 EDP II, както и да обърна внимание на други аромати с нотки на шампанско.

Decadence Divine EDP е неустоимо секси, женствен и съблазнителен аромат с нотки на шампанско, сладко от сочни сини сливи и бели цветя, с невъобразимо висока трайност и забележителен флакон, който моментално приковава вниманието и те приканва да го пробваш – много любим и привличащ внимание по всички параграфи парфюм!

Вие пробвали ли сте Marc Jacobs Decadence и какво е вашето мнение?



Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар