четвъртък, 28 февруари 2019 г.

Favorites: Winter 2019 |Makeup, Perfumes, Manicure| (BG)







Здравейте, красавици ❤ 

В края на последния зимен месец по традиция споделям с вас любимите продукти за изминалата зима. Миналогодишните зимни любимци можете да видите тук


Лице:










-          основа за лице Bourjois Healthy Mix
В ежедневието си не нанасям основа за лице като първа стъпка в грима, но при повод – задължително, защото имам много мазна кожа и когато държа гримът ми да изглежда безупречно и трайността да е изключително висока, прибягвам до комбинацията основа + фон дьо тен с високо покритие и матов завършек. През изминалата зима имах доста специални поводи, които изискваха гримът ми да е безупречен и дълготраен, затова избрах базата Bourjois Healthy Mix – има кремообразна текстура, която не се усеща силиконово и тежко върху кожата, минимизира порите и фините линии, удължава трайността на фон дьо тена, прави нанасянето му по-лесно и хидратира кожата. Много любим продукт, който сработва с всичките ми налични фон дьо тени от различни марки.

-          фон дьо тен Маx Factor Miracle Touch в нюанс
Този фон дьо тен е изключително популярен и наскоро беше релансиран за българския пазар, при което не се стърпях да го пробвам – мус фон дьо тените са чудесни за мазна кожа, каквато е моята, но често са с плътна и тежка текстура, което не ми допада, защото предпочитам леки и въздушни формули. Поради големия интерес към този фон дьо тен планирам обстойно ревю за него, засега ще споделя, че въпреки мус-формулата самата текстура е лека и въздушна, покритието пълно, завършекът матов и трайността висока. Нанасям го с помощта на скосена четка на много тънък пласт и стои страхотно! Ревю за Miracle Touch ще има през март – stay tuned!

-          Компактна пудра Bourjois Healthy Mix в нюанс 03
За тази компактна пудра писах и в поста за есенните ми любимци (тук). Пудрата е с високо покритие, придава матов завършек на кожата и има добра трайност веднъж нанесена, подходяща е за смесена и мазна кожа, освен това има вградено удобно огледалце и тампон за нанасяне в движение.

-          руж Max Factor Crème Puff в нюанс Nude Mauve
Ружовете от тази серия на Max Factor бяха голям хит в бюти средите преди 3-4 години, аз обаче винаги поддържам точно 2 ружа в колекцията си (един в топлата гама и един в студената), затова и не бях обръщала внимание на Crème Puff досега. В началото на зимата изхабих единствения ми руж в студената гама, затова започнах да търся нов и се спрях на Nude Mauve: печен руж с невероятно мека и фина консистенция, позволяваща напластяване покривност, нежен сатенен завършек и неутрален нюд нюанс с лек лилав подтон. Цветът е изключително фин и ненатрапчив и с него не може да се прекали, но позволява регулиране на интензитета. Подходящ е за съчетаване с всеки грим и придава съвсем лека и дискретна руменина на лицето.

-          хайлайтър Flormar в нюанс Midnight Star
За този хайлайтър писах в публикацията с любими продукти, открити през 2018г (тук) и откакто го имам не пропуска да го включа във всеки грим, който правя – разкошен продуктПридава ослепителен ангелски блясък на кожата, точно „мокър ефект“ във фин, нежен нюанс шампанско, подхождащ на всяка кожа. Може да бъде нанасян дискретно за лек блясък при ежедневен грим, или да бъде напластен до заслепяващ „огледален“ ефект за специален повод. Нанасям го с пухкава скосена четка за хайлайтър на върха на скулите, във вътрешния ъгъл на окото, в областта под веждата, в средата на носа, на върха на горната устна и в центъра на долната. Невероятно любим продукт ❤ 



Очи:



-          палитра сенки Rimmel Magnifyes WOW
За тази палитра съм писала обстойно ревю с много суотчове тук. Палитрата съдържа 12 цвята в разнообразни нюанси с най-различни финиши, като никой от тях не е матов, а всичките са бляскави. С тази палитра правих много силни, цветни и дръзки гримове за празниците през декември и януари, затова я свързвам именно с този сезон. WOW не е палитра за ежедневен, лек и ненатрапчив грим, тя е чудесна за направа на силен, цветен, ярък и дързък празничен грим, а пигментацията на цветовете е изключително наситена.

-          спирала Bourjois Volume Eyecatching Black Misty
Тази спирала също включих в публикацията с любимите ми продукти, открити през 2018г и тя определено е любимата ми спирала към момента, защото изважда максимума от моите къси, прави, руси и неособено гъсти мигли, като ги извива, удължава, придава обем, не се размазва, а на два пласта ефектът е „изкуствени мигли“. Любима ❤ 



Устни:









-          течно червило Miss Sporty Matte To Last 24h в нюанс Lively Rose
Много приятно течно червило с кадифено матов финиш в светло розово с прасковен оттенък. Има много висока трайност, безупречен кадифено матов финиш, приятен аромат и е чудесен избор за ежедневен грим.


-          течно червило Max Factor Lipfinity Velvet Matte в нюанс Elegant Brown
Съвсем нова линия червила на пазара, от която аз си избрах единствения нюд нюанс, а именно Elegant Brown. Червилото има лека формула, безупречен матов финиш, висока трайност и е в много красив и актуален светъл бежов нюанс с лек сив оттенък (т.нар. greige нюанси). Обичам да го нося в комбинация с черна матова очна линия, за много изискана ежедневна визия.


-          червило Bourjois Rouge Velvet The Lipstick в нюанс Parisienne
Червило от есенната колекция на Bourjois, за което имам отделно ревю тук. Parisienne е тъмен червено-кафяв нюанс, който носих много през есента и зимата, защото стои много стилно и е единствената разновидност на червено червило, с която се възприемам дори и за ежедневен грим.

 

Маникюр:






-          лак OPI Black Dress Not Optional
Не успях да направя отделно ревю на този лак, но другата зима със сигурност ще поправя тази грешка. Лакът представлява черна основа с много фин сребрист шимър, стои много интересно върху ноктите и през зимата го носих доста често.

-          лак OPI Visions Of Love
Ревю & суотчове на този лак можете да видите тук. Visions Of Love е много дълбок бордо нюанс с кафяв подтон и класически крем завършек, чудесен лак за есенно-зимния сезон!

-          лак Miss Sporty 1 Мinute To Shine
В преходните дни в края на лятото и края на зимата, когато все още не съм на вълна тъмни/съответно пастелни лакове, залитам към такъв тип тоуп нюанси в маникюра: хем са неутрални, хем не са прекалено светли или прекалено тъмни. През февруари много носих Zen Garden от Miss Sporty, който е интересен тоуп с лилав оттенък и е идеален избор когато ми е писнало от тъмни и зимни вамп лакове, но все още не съм извадила светлите и пролетни пастелни нюанси.



Парфюми:





-          Tom Ford Noir Pour Femme
Любимият ми зимен парфюм Много плътен, много секси, много женствен, от всичко по много – дървесни, гурме, опушени и белоцветни нотки в едно. Развива се най-красиво в студено време и прави впечатление на околните, но е много далеч от лесен за възприемане аромат, затова ви съветвам задължително да го тествате на кожа поне няколко пъти преди покупка.







-          Guerlain La Petite Robe Noire EDP
Моя много стара парфюмна любов, която преоткрих през изминалите няколко месеца – вишни, лакрица, ликьор и виолетки с малко ирис Много женствен и топъл аромат, който се развива невероятно в студеното време, носи ми много комплименти и влачи километричен шлейф след себе си – когато го нося често чувам, че около мен се носи облак от аромат на вишни и виолетки, който изпълва цялото помещение. Много любим парфюм

Това бяха моите любими продукти през зима 2019. Кои са вашите? Споделете ми в коментарите.

 


Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая



Няма коментари:

Публикуване на коментар