събота, 26 януари 2019 г.

Favorites:Best Products Of 2018 |Makeup, Perfumes, Manicure| (BG)







Здравейте

По традиция ви споделям сезонните си любимци на всеки 3 месеца, а в края на календарната година и любимите продукти, открити и отличили се в продължение на годината. Публикацията с любимите продукти за 2017г. можете да прочетете тук, а днес продължаваме с любимите продукти за 2018г, разделени по категории както следва:

Грим:

Лице:






Bourjois фон дьо тен City Radiance
City Radiance има слънцезащитен фактор 30, средна покривност, полуматов завършек и добра издръжливост, когато е фиксиран с пудра. Чудесен е както за слънчевите дни, така и през студеното време, защото не изсушава кожата ми. Използвах докрай една опаковка и започвам втора, което говори колко ми харесва продукта – аз съм огромен фен на Bourjois и съм пробвала всичките им фон дьо тени и нито един не ме е разочаровал досега и винаги имам поне 1 в наличност.

Max Factor прахообразна пудра
Много пъти съм споделяла в блога, че предпочитам прахообразни пудри през компактни и постоянно пробвам нови варианти от наличните на пазара. Пудрата на Макс Фактор използвам ежедневно от пролетта насам и я привърших чак сега през януари. Фиксира грима чудесно, матира кожата, стои естествено и е прозрачна – в интерес на истината много прилича на любимата ми прахообразна пудра на Bourjois, за която съм писала тук. За съжаление пудрата на Max Factor e спряна от производство и няма как да я поддържам в наличност занапред.

Контурираща пудра Max Factor Crème Bronzer 05 Light Gold
За тази бронзираща пудра писах безброй пъти в блога и ще продължа да я поддържам в наличност докато се предлага на пазара – безспорно за мен това е най-добрият контуриращ продукт, който някога съм пробвала. През 2018 изхабих цели 3 (!!!) опаковки от светлия вариант Light Gold до последната прашинка. Пудрата има пепелив подтон, който стои невероятно естествено за контуриране, нанасям я с плоска четка за контуриране под скулите, над слепоочията, от двете страни на носа, под долната устна и в сгъвката на клепача. Обстойно ревю на светлия и тъмния вариант на Crème Bronzer-a можете да прочетете тук.

Flormar хайлайтър в нюанс 02 Midnight Star
С този хайлайтър се сдобих при едно пътуване в чужбина и не можах да открия информация дали се предлага тук, но все пак реших да го включа в публикацията – нежен печен хайлайтър в цвят бяло злато, който придава невероятно ангелско сияние на кожата Стои изключително красиво нанесен и съм просто възхитена от него. Нанасям го с четка за хайлайтър върху скулите, под веждите, във вътрешния ъгъл на окото, на върха на горната устна, в средата на носа, а при специален повод и по деколтето, раменете и ключиците. Може да се нанася леко за дискретно сияние, а може и да се напластява за тотално заслепяващ блясък. Бих определила цвета като универсален, защото придава онзи актуален мокър ефект на кожата, но не и специфичен цвят, с оглед което можете да го съчетавате с всякакъв грим. Доколкото помня имаше налични още 2 цвята – един в бронзовата и един в розовата гама. Ако попаденете някъде на щанд на Flormar (но не Pretty by Flormar), горещо ви съветвам да суотчнете тези печени хайлайтъри!


Очи:







Rimmel палитра сенки Magnifyes Spice
За тази палитра за сенки писах обстойно ревю с много суотчове тук. Ако харесвате и носите грим в топли нюанси, то тя е задължителна за притежание – разнообразие от финиши и актуални червени, розови, оранжеви и бронзови нюанси с много високо качество. 

Bourjois палитра сенки Eyecatching
Моята go-to палитра за ежедневен грим – изключително универсална палитра, с която можете да създадете класически офисен грим, както и грим за вечерно излизане. Съдържа 6 нежни, неутрални цвята с матов и сатенен финиш + 2 ярки нюанса за акцент: горчичено-жълто златно и брокатено розово. Eyecatching е изключително удобна за пътуване – откакто я притежавам пътувам само с нея, защото с нейна помощ мога да създавам вариации от визии за всеки повод.Обстойно ревю можете да прочетете тук

Основа за сенки Max Factor Miracle Prep  
 Нов продукт на българския пазар, който бързо се нареди сред годишните ми любимци - основата е матова със светъл телесен цвят, засъхва бързо върху клепача и прави трайността на сенките бетон, дори върху моята супер мазна кожа: никакво избледняване, събиране в сгъвката, размазване, сенките остават във вида, в който съм ги нанесла докато сваля грима си! Miracle Prep улеснява и преливането на матовите сенки, има удобен апликатор и сработва с всичките ми сенки - от Rimmel до The Balm. Чудесен продукт!

Bourjois спирала Eyecatching
Спиралата от същата колекция Eyecatching на Bourjois е любимата ми спирала за изминалата година – извива, удължава, придава невероятен обем и издържа цял ден във вида, в който съм я сложила сутринта. Eyecatching изважда максимума от моите къси, редки, руси и прави мигли, направо ги преобразява с 2 пласта, а на 3 ефектът е „изкуствени мигли“.

Max Factor кхол моливи за очи Black & Olive
Кхол моливите на Маx Factor са изключително приятни за носене – не дразнят чувствителните ми очи (нося и лещи), нанасят се като масло върху клепача и водната линия, имат добра издръжливост и нямам никакви забележки към тях. Притежавам ги в 2 цвята: задължителното черно и красив маслиненозелен нюанс.

Aura изкуствени мигли + хипоалергенно лепило
През 2018 имах доста поводи за вечерен грим и носих често изкуствени мигли, като една гримьорка ми препоръча тези на Aura + хипоалергенното им лепило и бих искала да ги похваля и тук, в блога – разнообразие от модели, качествена изработка, лесно почистване, за лепилото мога да кажа също само суперлативи: не дразни по никакъв начин чувствителните ми очи, издържа цял ден (и нощ), изсъхва от бяло в прозрачно, няма неприятен химичен аромат и сработва и с други модели мигли. За специален повод избирам мигли на цяла треса (най-често взимам номер 5 Meow), когато искам лек акцент избирам миглите на снопчета, като в зависимост от целената визия избирам коя дължина и колко снопчета да сложа в края на окото.


Устни:









Bourjois моливи за устни Contour Edition
Тези моливи за устни са ми изключително любими заради меката, кремообразна формула, високата трайност и лекото усещане върху устните, с оглед което бих си взела и други неутрални цветове. За шоколадовия цвят Funky Brown съм писала тук, а за телесния розов нюд Nude Wave тук.

Bourjois течно червило Rouge Edition Velvet 29 Nude-York
От Rouge Edition Velvet изхабих един друг нюд през 2018 – Cool Brown (ревю за него тук) и понеже харесвам формулата си избрах друг цвят от серията, а именно Nude York. Откакто се изрусих светлите нюдове не ми стоят добре и залагам на по-тъмни и кафяви цветове, точно какъвто е Nude York: среднотъмно кафяво с червен подтон, който изключително много харесвам и нося много често.

Bourjois Rouge Velvet The Lipstick Violine Brown, Moka-Dero & Parisienne
За тези червила и страхотната им кадифено матова формула съм писала тук и тук . Най-любимите ми цветове сред притежаваните от мен са 17 Violine Brown (кафяво с лилав подтон) , 21 Moka-Dero (светъл шоколадовокафяв нюанс с бежов подтон) и топ изборът ми за тази зима Parisienne (тъмнокафяво с червен подтон).


Маникюр:





OPI
2018 е годината на OPI в лаково отношение – придобих над 20 лака от бранда, като с много малки изключения всички са с безупречно качество: трайност минимум седмица върху ноктите ми, лесно нанасяне & сваляне, а съм влюбена в имената на всички цветове Ревюта на лаковете на OPI можете да видите тук тук тук  и тук 


Парфюми:





През 2018 ме напусна парфюмната апатия, която ме беше налегнала през 2017 и пробвах безброй аромати, практически всичко новоизлязло на пазара и преоткрих стари класики. Срам ме е да си призная колко парфюма купих :D затова през 2019 ще си наложа вето върху купуването на нови парфюми поне до лятото.

Tom Ford Noir Pour Femme EDP
Парфюмите на Tom Ford са много сложни, тежки и трудни за възприемане от голяма част от хората, но аз много харесвам почти всичките му творения. Noir Pour Femme незнайно защо бях пропускала досега за тест и го пробвах през октомври и не можах да спя докато не се сдобих с него :D Страшно ми хареса от първо вдишване на аромата Изключително наситен и силен опушен ориенталски аромат с интересна солена нотка, чудовищна трайност от порядъка на 24 часа дори и след душ и много красив, стилен флакон. Noir Pour Femme изобщо не е лесен за харесване и възприемане от околните, доста особен е и трябва добра химия с кожата, за да се разкрие цялата му красота, както и задължително много тестове преди покупка. Ревю за него ще има в близките дни.

Guerlain La Petite Robe Noire EDP
Стара моя парфюмна любов, в която се влюбих при лансирането на аромата още през 2012г., но във вариант тоалетна вода – парфюмната концентрация ми идваше твърде горчива, лакрицова и силна. Доста време измина оттогава, вкусът ми се промени много и към днешна дата не мога да се наситя на аромата на парфюма: наситен аромат на вишнев ликьор, виолетки и лакрица Ревю ще има съвсем скоро.
 
Lolita Lempicka Lolita Lempicka EDP
Lolita Lempicka EDP е много сходен като звучене на La Petite Robe Noire – много вишни, виолетки и лакрица и наситен шлейф с добра трайност. Флаконът е абсолютно бижу Ревю за него също планирам в най-скоро време.

Nina Ricci Ricci Ricci EDP
Аз съм заклет фен на ароматите на Nina Ricci, няма такъв, който да не ми допада в някаква степен, а Ricci Ricci е просто разкош в бутилка – интересен, нетипичен аромат на ревен и бели цветя, който просто не можеш да сбъркаш, много далеч от масовката и мейнстрийм ароматите като цяло. 

Marc Jacobs Decadence Divine EDP
Decadence Divine е ароматът на 2018 за мен – носих го на моминското парти и на сватбата на моя много добра приятелка, на абсолвентския си бал, на лятната си почивка, на всеки важен и значим за мен повод през изминалата година и за мен той е аромат на безгрижие, жизнерадост и забавление Ухае на шампанско, сладко от сини сливи и бели цветя, изключително женствен аромат, който абсолютно всеки път щом сложа, получавам лавина от комплименти! Обстойно ревю можете да прочетете тук


Това бяха моите любими продукти през изминалата 2018г, кои са Вашите?

Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая




Няма коментари:

Публикуване на коментар