четвъртък, 16 август 2018 г.

Review: Rimmel Magnifyes Eyeshadow Palette #Spice (BG)







Здравейте

Палитрите сенки за очи в топли червени, оранжеви и златисти нюанси са изключително актуални в козметичния свят вече втора година, като редица брандове лансираха палитри в тази огнена гама: Urban Decay Naked Heat, Huda Beauty Desert Dusk, MAC…Списъкът е безкраен и непрекъснато излизат нови и нови изкушения на пазара.






Аз изключително харесвам грима в топлата гама, а особено много сенки в оранжево, златисто и особено червено, защото подчертават зеленото в очите ми и ги кара да искрят по един страхотен начин, както никой друг цвят :)

Топлите нюанси са изключително подходящи за жени с топъл оттенък на кожата, косата и очите. Аз имам средно тъмна кожа с жълт подтон, пъстри очи и светла коса със златист оттенък, затова именно тази топла гама ми отива най-много и подчертава визията ми. Всички продукти от декоративната козметика за устни, лице и очи, които притежавам и използвам, са съобразени с цветотипа ми, затова ви съветвам и вие да откриете своя, в случай, че не сте, за да изглеждате винаги безупречно :))







Притежавам доста любими продукти за очи в тази топла, огнена гама, като оставям линкове към мои публикации, в случай, че търсите един продукт и цяла палитра би ви била излишна:

Сенки в медно-оранжево NYX Wanderlust Rome

Сенки в бордо NYX Wanderlust Stockholm

Сенки в нюанс фуксия KIKO Sparkle #450

Молив за очи в бордо Essence Berry Fantastic

Палитра сенки в земни тонове Wet’n’WildComfort Zone

Обектът на днешното ревю е именно една огнена палитра подходящото име “Spice”, част от колекцията палитри 12 цвята на Rimmel Magnifyes. Rimmel лансира обновените си палитри 12 цвята през миналото лято, които са с подобрена формула и висока пигментация, като цветовата селекция включва 5 разновидности: Nude (сходна като нюанси с Urban Decay Naked 1), Blush (сходна като нюанси с Urban Decay Naked 3), Smoke (сходна като нюанси с Urban Decay Naked Smoke), Color (включва доста наситени и ярки нюанси като жълто, синьо и зелено), а последно лансираната през пролет 2018 е Spice (изцяло в топлата златисто-бронзова-меднооранжева и червена гама, сходна като нюанси с Urban Decay Naked Heat). Предвид увлечението ми по топлите цветове, моят избор се спря именно върху Spice – просто не устоях на красивата огнена селекция от нюанси в любимата ми гама.






В палитрата има и двустранна четка: апликатор-гъбка от едната страна и shader brush от другата, но аз по презумпция не ползвам четките в палитрите, а се гримирам с моите.

Суотчовете и описанията на цветовете са отляво надясно както следва:






1.Перлено бяло – честно казано имах подозрения преди да суотчна този цвят, че ще бъде тебеширен и слабо покривен, но ме изненада: сенките са с много мека текстура и се нанасят изключително лесно, като имат добра покривност дори и без база, и се преливат с лекота. Цветът е наситено перлено бяло с изключително блестящ финиш, което би било идеален хайлайтър за областта под веждите, във вътрешния ъгъл на окото, дори и върху скулите, ако сте с достатъчно бяла кожа или обичате светли хайлайтъри. Забележката ми към този най-светъл цвят, играещ ролята на хайлайтър, е че бих искала да е по-скоро в цвят ванилия, защото аз имам среднотъмна кожа и бели перлени сенки нанасям с лека ръка и внимателно, защото не ги намирам за универсален нюанс. Харесвам този цвят нанесен пестеливо в областта под веждите, над устните и в средата на носа.


2.Матово пясъчнобежово – тон-два по-светъл от цвета на кожата ми, идеален за запечатване на основата за сенки. На пръв поглед скучен цвят, но за мен е задължителен при направата както на ежедневен, така и на вечерен грим. Полагайки матов бежов нюанс като този над основата, той я фиксира и прави преливането на сенките впоследствие изключително лесно. Цветът представлява светъл, телесен пясъчно-бежов нюанс с жълт подтон  матов завършек, пигментацията му е висока и се нанася с лекота с всякакъв тип четка за грим.
 

3.Наситено бронзово с кафяв подтонцветът е бронзово-кафяв, със златист оттенък и блестящ финиш, подходящ е за нанасяне върху целия подвижен клепач, както и по линията на долните мигли. Би могъл да се носи и самостоятелно (при добро преливане), нанесен върху подвижния клепач, в комбинация със спирала и/или черен молив/очна линия. Изключително универсален цвят, подходящ за носене както в ежедневието, така и за повод, като основа за класически тъмен, бронзов опушен грим.






4.Млечнокафяво с жълт подтонкласически кафяв нюанс, перфектен избор за т.нар. “transition” нюанс, който се слага в сгъвката на клепача, за придаване на лека дълбочина и подчертаване, незаменима стъпка при направата на опушен грим, както и за леко подчертаване на погледа в ежедневен грим. Цветът представлява класически млечнокафяв нюанс с жълт подтон и матов финиш, пигментацията е наситена, текстурата мека и лесна за нанасяне. Този тип среднотъмни кафяви нюанси нанасям задължително в сгъвката на окото при практически всеки грим, който правя. Подходящ е и за нанасяне като очна линия със скосена четка, за леко, едва видимо подчертаване на очите при ежедневен, “no makeup makeup” грим.


5.Меднорозово с оранжев подтон изключително красив, блестящ, наситен и уникален за моята колекция цвят: меднорозово с оранжев подтон, дори бих го оприличила като цвят грейпфрут. Цветът е чудесен за нанасяне върху целия подвижен клепач, подчертава очите ми и ги прави искрящо зелени, което много ми допада. При този тип розово-медни нюанси, нанесени върху целия клепач, препоръчвам цялостен грим както на очите (цвят в сгъвката, контрастен цвят във водната линия, очна линия/молив и спирала), както и върху лицето, за да избегнете нежелания „възпалени очи“, с оглед което не бих го окачествила като универсален. Цветът харесвам и нанесен във вътрешния ъгъл на окото, като акцент, комбиниран с матови нюанси в кафявата гама на подвижния клепач и  сгъвката, с малко очна линия/молив. Любимият ми цвят от палитрата


6.Керемидено червено-кафявотопъл, керемидено-кафяв нюанс, с превес на кафявото, с матов финиш, средна пигментация и леко суха текстура. Този цвят бих носила нанесен със скосена четка като очна линия за ежедневен грим, или като цвят в сгъвката при направа на опушен грим в топли нюанси.






7.Наситено медно оранжево с червен подтон – много красив медно оранжев нюанс с червен подтон, металически финиш, мека, маслена и лесна за нанасяне текстура. Нанесен върху целия подвижен клепач, неминуемо привлича погледи – смел, екстравагантен и нетипичен цвят, подходящ за всеки цвят очи, най-вече за зелени, сини и пъстри, защото е силно контрастен и ги подчертава. Чудесен за основа на червен/меден опушен грим
Ако не сте достатъчно смели да го носите върху подвижния клепач, може да го нанесете във вътрешния ъгъл, като акцент (комбиниран с класически кафяви нюанси в останалия грим), по линията на миглите на долния клепач отново като акцент, или нанесен като очна линия със скосена четка.


8.Наситено медно-червено – прелестен огнен медно-червен нюанс с металически финиш, с мека, маслена текстура и изключително висока пигментация. Много нескромен нюанс, който далеч не е универсален, но е много красив и комбиниран правило, стои невероятно. По-тъмен и по-червен е от предния меден нюанс, харесвам го нанесен върху целия клепач и опушен с тъмнокафяв мат, за горещ и вамп опушен грим в червената гама. Любим


9.Среднотъмно кафяво с червен подтон – в интерес на истината точно този нюанс за мен се дублира с №6, само че е една идея по-тъмен и по-червен нюанс на керемидено-кафявото. Бих го използвала по същия начин като №6 (нанесен като очна линия или в сгъвката), но бих предпочела на негово място един наситен матов тоуп, който би ми влязъл повече в употреба. Цветът съвсем не е лош или неиползваем, просто е много близък до друг нюанс от палитрата и на моята среднотъмна кожа стоят доста близки един до друг.





10.Бордо с лилав подтоннаситено, среднотъмно бордо с лилав подтон и матов финиш. Подходящ е както за нанасяне върху целия подвижен клепач, опушен в сгъвката с тъмнокафяво или черно – за матов опушен грим в червената гама, така и в сгъвката, за опушване на блестящ меден нюанс, нанесен върху подвижния клепач, също и като очна линия. Вече го носих, нанесен като очна линия, в комбинация с молив за очи в бордо, който нанесох във водната линия за подчертаване. Цветът смятам за мултифункционален поради многото си приложения, така и за универсален, защото е по-носим от блестящите медночервени нюанси, но все пак е в червената гама, което го прави нетипичен.


11.Лилав тоупинтересен и нетипичен нюанс на лилавото, включващ сиво-кафяво (тоуп) в себе си. Нямам друг такъв в колекцията си, тепърва ми предстои да експериментирам с него. Нанесен на целия подвижен клепач с малко очна линия или молив за подчертаване на погледа, стои много изискано за ежедневен грим. Стои чудесно и нанесен в сгъвката, в комбинация със светъл тоуп нюанс на подвижния клепач, за матов и лек опушен грим.


12.Боровинковолилаво-кафяв нюанс със златист блясък – отново много интересен и нетипичен нюанс, който не ми се дублира с никой, който притежавам. Цветът е много специфичен лилаво-кафяв нюанс, но със златист оттенък, много блестящ, с мека и маслена консистенция и изключително висока пигментация. Подходящ е за нанасяне като очна линия, за опушване във външния ъгъл на окото, а за по-смелите – като основен цвят върху подвижния клепач, за много тъмен, дързък и наситен опушен грим в лилавата гама.





Overall: за моите изисквания и предпочитания палитрата е страхотно дрогерийно попадение – почти всички сенки (с 1 изключение) имат мека, маслена текстура, нанасят се и се преливат с лекота, имат висока и наситена пигментация, а самите цветове са в красиви топли нюанси в червено-оранжевата гама. Spice не е палитра, с която можете да създавате безброй разнообразни визии, защото преобладават нюансите в топлата червеникава гама, затова ако търсите мултифункционална палитра или ако се гримирате семпло и в неутрални, подходящи за ежедневието цветове, то по-скоро тази палитра не е за вас и по-релевантен избор биха били единични сенки в огнен нюанс, а не цяла палитра. Ако обаче и вие като мен носите силен грим, харесвате топлите цветове и при това ви отиват, то непременно погледнете Spice, чудесен цветови подбор и характеристики!





Вие пробвахте ли палитрата Rimmel Magnifyes Spice и какво е вашето мнение?



Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary
 
Приятна вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар