сряда, 28 август 2019 г.

Review: Calvin Klein Summer Flirt Collection (BG)







Здравейте ❤ 

Обект на днешното ревю е един подаръчен комплект с декоративна козметика от Calvin Klein - сетът се казва Summer Flirt Collection и съдържа спирала, бронзираща пудра и единични сенки за очи.





Ароматите на Calvin Klein изобщо не ми допадат (прословутата Euphoria ми е сред най-омразните парфюми, които могат да съществуват), а с декоративната козметика на бранда това е моят първи досег - в интерес на истината преди години докато правех поръчка от един сайт, бях намерила доста от същите единични сенки и се колебаех за поръчка, защото цветовете бяха красиви и подходящи за мен, но не намерих почти никакви отзиви и се отказах да ги включа в поръчката си.






Бронзиращата пудра е в нюанс Enhance и съдържа 7гр. продукт, поместена е в изчистена прозрачна опаковка с логото на бранда и е в среднотъмен, топъл кафяв нюанс с жълт подтон и фин златист блясък, който придава на продукта сатенен финиш. 





Консистенцията е мека, без да е прашлива, нанася се лесно и се прелива много добре с кожата – аз нанасям такъв тип продукт с плоска четка за контуриране от естествен косъм върху скулите, слепоочието, от двете страни на носа, под долната устна и в сгъвката на клепача, за да подчертая чертите на лицето си и да затопля тена.





Пигментацията е среднапозволява регулиране интензитета на цвета и мога да придам леко подчертаване или по-силно затопляне на тена, но не и неестествено бронзов вид на кожата, цветът и пигментацията не позволяват да се прекали.





Бронзиращата пудра на Calvin Klein сравних като нюанс с другите ми две бронзиращи пудри: Max Factor Crème Bronzer в нюанс 05 Light Gold (ревю тук, това за мен е най-добрият продукт за бронзиране и контуриране, който може да съществува, изхабила съм поне 5 опаковки от него!) и бронзиращата пудра на Guerlain Terracota в доста тъмния нюанс 07 Fonce Dore:








спрямо Max Factor Crème Bronzer, Enhance e една идея по-тъмен и по-топъл нюанс, но са сравнително сходни като цвят, финиш и качества на продукта;
спрямо Guerlain Terracota, Enhance e много по-светъл и по-студен нюанс, двата продукта нямат нищо общо, освен че имат бронзираща функция. Не се стряскайте от цвета на бронзиращата пудра на Guerlain – тя е много добър продукт с изключително високо качество и всички суперлативи за него са верни, но изисква да се работи внимателно и с лека ръка, но стои невероятно красиво върху кожата, когато е нанесен правилно, с него много лесно може да се прекали;





Единичните сенки са в нюанс 105 Sandstone, съдържат 2.6гр продукт и са поместени в идентична на пудрата опаковка – изчистена, прозрачна, стабилно затваряща се. Сенките са в светъл сиво-кафяв нюд нюанс със студен подтон и сатенен финиш. Консистенцията е леко суха, но все пак лесна за нанасяне и преливане, без да се праши излишно.





Пигментацията е средна и позволява напластяване и регулиране интензитета на цвета. Сенките са чудесни за самостоятелно нанасяне върху клепача и с малко очна линия/молив се получава бърз, лесен и ежедневен грим. Моята кожа е среднотъмна и сенките не са подходящи за нанасяне в сгъвката на клепача, тъй като не са достатъчно тъмни за тази цел, но при по светла кожа биха сработили и така. Enhance сравних с други два нюанса сенки, които ми изглеждаха леко подобни на него, но се оказа, че нанесени на кожа трите цвята нямат нищо общо, което е плюс за мен, тъй като нямам подобен цвят в колекцията си:




спрямо платинения цвят от палитрата Comfort Zone на Wet’n’Wild (ревю тук), Sandstone е много по-тъмен, сивеещ и по-матов нюанс;
спрямо светлия тоуп цвят от палитрата Magnifyes Crimson Edition на Rimmel, Sandstone е много по-тъмен, по-кафяв и по-матов нюанс;
Sandstone е чудесен за нанасяне и като скулптуриращ продукт, тъй като е със студен сив подтон, не прекалено тъмен и изглежда естествено върху кожата, възнамерявам да го ползвам и в тази му функция.




Спиралата се казва Megavolume, съдържа 10мл продукт и е с класическа, стандартна четка за такъв тип продукт с влакна (не силиконова) и стандартен черен туш. 






Обективно погледнато не мога да изкажа подробно мнение за нея, предвид спецификата на моите мигли: къси, руси, прави, редки, с оглед което единствената схема, по която изваждам максимума от тях, е предварителното им извиване с миглоизвивачка, последвано от основа за спирала и 3 пласта спирала с извита четка и вълнообразно разположени влакна и последващо разресване с допълнителна четка, затова просто си знам, че с тази спирала не мога да постигна добри резултати или поне не без помощни средства (миглоизвивачка + допълнително разресване), което не значи, че спиралата сама по себе си е лош продукт. Тушът е една идея по-гъст и сух от обичайното, т.е. спиралата няма нужда да „глътне“ въздух, за да се разработи.
Сетът е много сполучлив за моя вкус, интензивно си ползвам бронзиращата пудра и сенките, спиралата не е мой тип, така че нея не бих повторила, но другите два продукта ще си изразходя с удоволствие.

Какъв е Вашият опит с декоративната козметика на Calvin Klein?


Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая

Няма коментари:

Публикуване на коментар