сряда, 9 септември 2015 г.

Haircare:DIY Deep Conditioning Hair Mask (BG)







Здравейте ♥

В края на лятото косата обикновено е по-изтощена в сравнение с всяко друго време от годината – силното слънце, жегата, влагата, вятърът, солената вода и куп други фактори увреждат косата и тя има нужда от дълбоко подхранване, за да се възстанови. Реших да споделя  с вас една любима домашна маска за дълбоко подхранване, след която косата ми е лъскава, мека и подхранена. За съжаление напоследък нямам време да си правя домашни маски толкова често, колкото ми се иска, но поне веднъж ж месеца се опитвам да похранвам много интензивно косата си. В дългосрочен план редовната употреба на подхранващи маски значително подобрява вида на косата.

Ето и продуктите, които са ви необходими за направата на домашната маска:

-зехтин (екстра върджин)

-1 жълтък

-натурален мед

Не написах количествата на продуктите, тъй като аз имам много дълга и гъста коса и използвам доста стабилни количества, така че вие съобразете колко продукт да ползватe спрямо дължината на косата си.

Маската нанасям по цялата дължина на косата от ушите надолу. Увивам найлонова торбичка около главата си и стоя поне 2 часа, за да може косата да попие максимално полезните съставки. Ако искате може да нанесете маската и в корените, увийте хавлиена кърпа около торбичката, за да затоплите скалпа и да подхраните и корените.

Зехтинът дълбоко хидратира косъма, жълтъкът помага за по-лесното отмиване на зехтина и добавя блясък, а медът дълбоко подхранва. По желание може да добавите и други съставки, например кисело мляко, оцет, различни масла, витамини, лимонов сок и т.н.

Домашните маски са най-натуралният начин за похдранване на косата без излишна химия и вредни съставки, използвайки най-доброто от природата.

Вие правите ли си домаши маски и коя е любимата ви?

Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар