понеделник, 8 февруари 2016 г.

How To:Make Green Eyes Pop?Daytime Makeup (BG)








Здравейте ♥

Миналата година имах публикация на тема „Как да подчертаем сините очи с подходящ грим” (която можете да видите тук: http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2014/12/how-to-make-blue-eyes-pop-daytime-makeup.html) , в която представих 2 предложения за грим – дневен и вечерен. Наскоро ми се удаде възможност да заснема и грим, подчертаващ зелени очи, отново в 2 варианта – за през деня и за през нощта. 





Днешният пост ще е за дневния грим, а следващият – за вечерния.
За да подчертая зелените очи използвах цветовете, които противостоят на зеленото в цветовата карта (вижте тук: https://www.google.bg/search?q=color+wheel&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj9wKCj_vbJAhUDtRoKHdZ_CnIQ_AUIBygB&biw=893&bih=520&dpr=0.9#imgrc=_). Принципът на цветовата карта е, че противостоящите цветове подчертават нюанса, като в случая срещу зеленият цвят са разположени лилаво, розово, червено и оранжево. За дневния грим избрах да подчертая красивите зелени очи на моя модел с розово и коралово. Получи се много свеж дневен грим,подходящ за всеки ден, повод и място. 






Започнах с нанасянето на коректор върху клепача (Mac Studio Finish Concealer/NC20). След това нанесох светли сенки в цвят ванилия под веждата (Bow/Sleek) и във вътрешния ъгъл на окото, а на подвижния клепач поставих матови сенки в телесен цвят (розовият цвят от палитрата Taste of Chocolate/Flormar). В средата на подвижния клепач нанесох цветовете Pamper & Ribbon/Sleek, за да получа светъл розово-коралов цвят. След това върху тях нанесох розово-златния цвят Gateau/Sleek – стои като фин розово-златен воал. След това смесих The Mail & Boxed (пясъчно бежово и среднотъмно студено кафяво), които нанесох във външния ъгъл на окото, за да придам дълбочина. Със скосена четка нанесох същата комбинация от кафяво и бежово по линията на миглите на долния клепач и завърших грима с пласт спирала на горните и долните мигли (Volume 1 Seconde Mascara/Bourjois).






Получи се много лек, свеж и ненатрапчив грим, подходящ за всяко време от годината.

Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар