петък, 6 май 2016 г.

Scented Review: B.U. Candy Love EDT (BG)








Здравейте ♥

В ранните ми тийнейджърски години парфюмите на B.U. бяха супер разпространени и почти всяко момиче притежаваше някой от тях, аз лично имах 4 и много ги харесвах. После обаче открих по-високия клас парфюми и изобщо не се бях интересувала от продуктите на B.U. до лятото на 2015г., когато съвсем случайно се запознах с един от най-новите парфюми на марката – Candy Love и моментално си припомних защо толкова ги харесвах. С изненада установих, че B.U. през годините са лансирали нови аромати – Hippie Soul (2011г.), Free Spirit (2012г.), Fancy Cinderella (2013г.) и Candy Love (2014г.).
Ароматът Candy Love носих през цялото горещо лято и с наближаването на топлите дни отново го извадих – чудесен избор за пролетта и лятото.


История:

B.U  Candy Love е сладък момичешки аромат, който започва със сочни ягодови акорди,  развива се в цветната компания на жасмин и синя метличина и утихва до база, съставена от сандалово дърво, ванилия и пралини (млечно-шоколадови бонбони). Candy Love е последният лансиран аромат на марката (2014г.)


Ароматно описание:

Връхни нотки: ягода

Средни нотки: жасмин и синя метличина

Базови нотки: сандалово дърво, ванилия и пралини


Развитие върху мен:

Първоначално в аромата усещам сладки и ароматни ягоди, леко поръсени със захар. След броени минути отчетливо усещам жасмин и утихващата ягодова сладост. Носът ми въобще не регистрира синята метличина, единствено жасмин. До половин час след напръскване се разгръща и базата – лека и сладка ванилия, дървесна подложка от сандалово дърво. Ароматната композиция на Candy Love ми се стори позната при първия ми тест и след кратко търсене в съзнанието ми  изплува Prada Candy EDT. Двата аромата имат далечно сходно общо звучене, но са много, много различни и съвсем не взаимнозаменяеми. Prada Candy EDT е по-силен, по-остър, по-шлейфов и с много по-изразени карамелено-ванилови нотки и силно развитие, докато при Candy Love ароматът е гладък и лек, много фин, чист и свеж и доста линеен. За моето обоняние Candy Love съчетава сладката карамелено-ванилова база с финото излъчване на Bvlgari Omnia Crystalline. Въпреки че пирамидата изглежда накъртващо сладка, ароматът съвсем не е тежък и задушлив, напротив – фин, ненатрапчив ванилово-дървесен с отчетливо жасминово присъствие. В горещо и сухо време усещам осезаемо ягодата, докато в хладно време регистрирам пралините, а във влажно време парфюмът е много фин, дори мускусен на моменти.






Опаковка:

Ароматът се предлага във вариант EDT (тоалетна вода), парфюмен спрей и дезодорант.  Дезодорантът за мен е чист парфюмен спрей и го използвам само за подсилване на аромата, не и за предпазване от изпотяване. Опаковката е непрозрачна, в розово, синьо и бяло и се затваря добре – нищо впечатляващо, но е идеална за разнасяне в чантата, без да се притеснявам, че ще се счупи или надраска. Е, капачката вече е огъната леко, но предвид достъпността на аромата няма какво да очаквам повече.


Вместимост:

Тоалетната вода е 50мл, парфюмният спрей е 75мл, а дезодорантът –150мл.







Подходящ сезон:

Пролет и лято. Перфектен е за хладна и влажна пролет, както и за сухо и горещо лято. Цяло лято го носих в офиса и стоеше чудесно както на климатик на 20 °C, така и навън на +35 °C. Пробвах да го нося и през ранната есен, но въпреки топлото и меко време, не го одобрих – прекалено е свеж и ефирен, определено пролетта и лятото му пасват идеално.


Подходящо време:

Категорично дневен парфюм. Ефирен, приятно сладък, без да е задушлив и тежък.


Издръжливост:

Добра – в горещо и сухо време (30-40°) издържа около 6 часа, после утихва много и изисква подновяване, но комбиниран с дезодоранта не изчезва толкова бързо, а във влажно и прохладно (15-20°) го усещам през целия ден, а понякога дори и след душ. Ароматът стои близо до кожата, не е шлейфов и нахален, усещам го при движения и понякога при полъх на вятъра. 


B.U  Candy Love за мен е непретенциозен, линеен фин флорално-
ванилов-дървесен аромат, чудесен избор за ежедневен парфюм през пролетта и лятото. Комбинира в себе си фината сладост на ягода и ванилия, мека дървесна подложка от сандалово дърво и много флорална жасминова свежест. 

Определено ароматите на B.U. са с отлично качество, а ароматите са не само чудесни, но и изключително достъпни. За съжаление вече не откривам старите си любимци Blossom, Heartbeat, Sexy (доколкото разбрах са спрени от производство), но пък с интерес ще тествам новите им предложения Hippie Soul, Free Spirit и Fancy Cinderella, а Trendy бих взема отново – разкошен е и все още ми харесва толкова, колкото и преди 7 години :)). Надявам се ревюто да ви е било интересно, a ако все пак предпочитате високия клас парфюми - следващия път продължаваме с Bvlgari :))

Кой е вашият любим аромат на B.U.?


Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар