сряда, 8 май 2019 г.

Scented Review: Lolita Lempicka Lolita Lempicka EDP (BG)







Здравейте

Днешното ароматно ревю е посветено на един доста стар и познат аромат, който е на пазара вече повече от 20 години и който вероятно много от вас познават – 
класическият аромат Lolita Lempicka Lolita Lempicka EDP.


Парфюмите на бранда Lolita Lempicka се отличават с характерите си изключително красиви (по мое мнение) флакони – няма парфюм, който да не е поместен в красив флакон, наподобяващ украшение, независимо дали говорим за дамските или мъжките аромати.  Парфюмът Lolita Lempicka EDP е първият на бранда, лансиран през 1997г. и оттогава парфюмеристите зад Lolita не спират да предлагат на пазара нетипични, изтънчени и изпипани до последната ароматна нотка ухания, които просто не можеш да сбъркаш. Ако трябва да посоча един парфюмен бранд, чийто парфюми са уникални за моя вкус, това би било точно Lolita Lempicka – не всичките ѝ аромати ми допадат, но просто не могат да бъдат сбъркани с никои други, а и не са масови, въпреки сравнително достъпните цени: просто не всеки понася лакрица, която присъства в почти всичките аромати в някаква концентрация. Бих искала да ви обърна внимание, че класическият и едноименен аромат Lolita Lempicka се предлага в 2 концентрации: EDP и EDT, като в днешното ревю ще ви говоря за парфюмната концентрация (EDP), a за тоалетната вода (която поръчах погрешка) можете да прочетете тук.







Двата аромата EDP и EDT са съвсем различни и нямат особени допирни точки, въпреки наличието на виолетки като доминантни нотки, затова ви съветвам да внимавате за точната концентрация при покупка. Също така, ароматите на Lolita Lempicka не се предлагат на българския пазар (в дрогерии Lilly можете да откриете единствено ароматите Elle l’Aime и Jolie Blanc), лично аз ги поръчвам онлайн.


История:

Парфюмът Lolita Lempicka e произведение на известния парфюмерист Annick Menardo и е лансиран през 1997г., като веднага се превръща в абсолютен бестселър, печели награда за „Парфюм на 1997г“ и до днес си остава най-продавания, харесван и емблематичен парфюм за бранда. Lolita Lempicka EDP e с доминантни нокти на звезден анасон, виолетки и лакрица.







Ароматно описание:

Връхни  нотки: теменужка, звезден анасон, бръшлян

Средни нотки: ирис, беладона, лакрица, корен ирис, череша

Базови нотки: боб тонка, ванилия, ветивер, бял мускус, пралини

Развитие върху мен:

Първоначално при напръскване върху кожата ароматът е много остър и землист, с отчетливи нотки на бръшлян и анасон, както и зелени листа на теменужки, с почти мъжко, тип одеколонесто звучене, което за моя радост утихва след броени минути. При заоблянето и омекването на аромата се долавя с нарастващ интензитет нотка на характерната за парфюмите на Лолита лакрица, която остава доминантна през цялото развитие на аромата. Ако не харесвате лакрица, то практически никой от ароматите на Лолита няма да ви допадне – тя присъства както в дамските, така и в мъжките аромати. Ако не знаете как ухае лакрицата, то на български можете да я потърсите и като корен от женско биле, който се използва в много лекарства и сиропи за кашлица, също така черните гумени бонбони със странен вкус на Харибо са всъщност с вкус на лакрица :D изключително специфичен, сладко-горчив вкус с леки солени и опушени нотки, който аромат изисква и специфична химия с кожата, за да стои добре, т.е. далеч не е универсална нотка като ванилията например. Доминантната лакрица е в компания на много дъхави, силно ароматни и горски виолетки, които не са сладки като бонбони Теменужка, а като букет от горски диви виолетки, набран заедно със свежите зелени листенца. Третата доминантна нотка в Лолита, наред с теменужки и лакрица, е вишнакисела, тръпчива, зряла и много ароматна. Асоциацията, която ми изниква, вдишвайки Лолита EDP, е аромат на омагьосана гора аромат на разходка в хладна гора с полета от диви теменужки и билки. Приказен аромат <3 Теменужки и вишни е сравнително класическа парфюмна комбинация на нотки, но в комбинация с лакрицата, резултатът е феноменален горски аромат, който е много далеч от масов и който не се среща по улиците, прави страхотно впечатление на околните и винаги е отбелязван. В базата на аромата се долавя дървесна подложка от ветивер и пудрена сладост от бобова тонка, на моята кожа ванилия не се усеща, нито мускус. След острото одеколонесто и почти мъжко начало, Лолита става аромат с линейно звучене с доминантни нокти на лакрица, теменужки и вишни, като в утихването му в самата база се долавя лек и много фин дървесен акорд на ветивер и изискана пудрена сладост от бобовата тонка. Лолита е силен и присъствен аромат, който се прожектира от кожата ми в продължение на целия работен ден, т.е. от сутрин до късен следобед, а близо до кожата се долавя чак до вечерта. Въпреки че според мен лакрицата се долавя най-силно от цялата композиция, хората около мен винаги казват, че се нося в облак от теменужки, затова ако харесвате теменужени аромати, непременно тествайте Лолита. Аз обожавам теменужки и това са най-любимите ми цветя, дори майка ми се шегува, че трябвало да ме кръстят Виолета вместо Преслава :D затова съм пробвала абсолютно всеки теменужен аромат, до който съм успяла да се докосна и ще ви дам някои насоки за тест, в случай че и вие обожавате теменужки: 


  • ·         DSQUARED She Wood EDT – отново аромат на горска теменужка, но в много специфична комбинация с треви, билки и много пудра, без никаква сладост, много пролетен и свеж, но и някак сух, дървесен и твърде реалистично горско-билков за моя вкус;

  • ·         Guerlain Insolence EDP – друга моя теменужена любов <3 Опияняващ аромат на бонбони Теменужка и пудра, към който няма как да си безразличен, той е от типа аромати, които или обичаш, или мразиш, защото е много силен, обсебващ, навлизащ в личното пространство, влачи километричен шлейф и с 1 (!) напръскване поразява с трайност от порядъка на 24 часа, а върху дрехи стои дори и след изпиране. Инсоленс е сладък, пудрен но все пак типично по Герленски класен аромат, по-сладък и по-пудрен от Лолита, но все пак бих ги сложила в една категория;

  • ·         Lanvin Jeanne Couture – тук теменужките са в комбинация със зелените им листа и отново има онова „горско“ звучене, никаква сладост, но пък има свежи акватични нотки и  е по-скоро в една категория с She Wood. Много свеж и пролетен парфюм, чудесен за пролетта, за него съм писала тук

  • ·         Lolita Lempicka EDT – както вече посочих в линка, в който съм писала обстойно ревю за концентрацията ЕДТ, това е много различен аромат от ЕDP. При тоалетната вода теменужките са хладни, леденостудени и пролетни, дори несъвсем разцъфнали, с много ирис и пудра, но без никаква сладост и мекота, той е като по-зряла, дистанцирана и леденостудена версия на She Wood и Jeanne Couture.






Опаковка:

Изключително красива и най-красивият и изящен флакон в моята парфюмна колекция Флаконът е под формата на ябълка, в светло синьо-лилаво стъкло със златни елементи, златен надпис Lolita Lempicka и златна „дръжка“ на ябълката където всъщност е поместено и пръскалото. Флаконът е толкова красив, че бих си го запазила след като изпръскам течността, за да ми краси тоалетката.


Вместимост:

Ароматът е наличен във варианти 30, 50 и 100мл.


Подходящ сезон:

Лично аз нося Lolita най-много през пролетта и есента, по-рядко през зимата и никога през лятото. Парфюмът е доста силен и макар да ухае силно на теменужки, не е типичния цветен, флорален аромат, подходящ за жега и слънце. Обичам да нося Lolita в преходните периоди, защото се развива най-добре на умерени температури, затова го определям като подходящ за носене през есента и пролетта.






Подходящо време:

Lolita e безсъмнено силен и присъствен аромат, затова би бил по-подходящ за вечерен избор, но аз си го нося и като дневен аромат, особено любим ми е в дъждовните утрини, тогава се развива най-красиво върху моята кожа.







Издръжливост:

6-8 часа с добър интензитет, след това се долавя близо до кожата.

Lolita Lempicka EDP е аромат за сериозните любители на теменужки, лакрица и вишни, за тези, които харесват тръпчиво-сладки парфюми с лека пудрено-дървесна нотка. Lolita е интерпретация на горски аромат, има нещо тревисто-билково в него, нетипична горчива сладост от лакрицата, свежи диви теменужки, сочни и тръпчиви вишни, поръсени с малко пудра. Тестът е задължителен преди покупка, освен ако не сте сигурни, че харесвате лакрица и теменужки в огромни дози.

Lolita не е лесен аромат, много хора го определят като душлив и дори мрачен, това усещане лично аз отдавам на лакрицата, която не е сред масово харесваните ноти и дава една горчива сладост на композицията.

Аз много харесвам Lolita и ми приляга идеално, включвам я в топ 5 любими аромата – просто обожавам теменужките в нея

Вие какво мислите за Lolita Lempicka EDP?



Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар