вторник, 3 февруари 2015 г.

Basic:Different Concealer Shades (BG)




Здравейте ♥        

Публикацията днес е отново с базисна информация, този път за различните цветове коректори и употребата им. Цветовете са доста и изглеждат малко стряскащо на пръв поглед, но нека напомня, че тези коректори (освен телесните на цвят) винаги се нанасят под фон дьо тена и подбрани според специфичните нужди, са незаменими за коригирането на несъвършенства и постигане на перфектен тен.

 Ето и кой цвят за какво служи:




-Бял: Белият на цвят коректор е перфектен за осветляване/озаряване на определени части от лицето. Нанесен под фон дьо тен създава илюзия за естествено осветяване на участъците, по които е нанесен (обичайно това са зоната под очите, върха на носа, брадичката, между веждите към челото).




-Бежов: Бежовият цвят се използва за прикриването на леки сенки под очите и за леко осветяване на зоната под очите. Смесен с бял коректор, бежовият е подходящ и за прикриване на малко по-тъмни кръгове под очите и при лека пигментация около носа.




-Неутрален: Ако имате чиста кожа, без недостатъци и без тъмни кръгове под очите, ви е нужен само обикновен коректор в цвят, пасващ на вашата кожа или тон/два по-светъл (ако търсите леко и дискретно озаряване.)




-Жълт: Жълтите коректори скриват тъмни (лилавеещи) кръгове под очите, синини и вени. Всеки участък на лицето, който по някаква причина има лилав или сиво-лилав оттенък бива заличен с нанасянето на жълт коректор.




-Оранжев: Оранжевите коректори се използват при тъмнокожи жени за туширането на силно изразени кръгове под очите (оранжевото, на принципа на жълтото, неутрализира сините и лилавите оттенъци). Използването на оранжев коректор успешно заличава и пигментни петна и/или т.нар. бели слънчеви петна.




-Розов: Розовият коректор се използва за прикриването на сенки под очите със сивкав оттенък и сивеещи сенки около ноздрите на носа.




-Прасковен (цвят сьомга): Той се използва за осветяване/озаряване на кожи с маслинен оттенък и прикрива леки пигметни петна. Също така прикрива леко синеещи вени.




-Зелен/Ментов: Зеленият цвят перфектно прикрива и неутрализира червенини. Зеленият коректор прикрива изцяло всякакви пъпки, акне, белези от пъпки, розацеа, слънчеви изгаряния и всякакъв друг вид изгаряния, зачервявания. 




-Лилав/Лавандулов: Светлолилавият коректор неутрализира всякакви несъвършенства по кожата, които имат жълт оттенък: жълтеещи синини и жълтеещи кръгове под очите.




-Светлосин: Светлосиният коректор се използва за прикриване и неутрализиране на несъвършенства с оранжев оттенък, като лунички, старчески петна, петна от прекомерно излагане на слънце.

*Всички снимки са взети от Интернет

На пазара има изобилие от коректори – налични са цели палитри, както и отделни цветове под формата на стик/мус/крем.



Преценете проблемите на своята кожа и се спрете на най-подходящия коректор за туширането им. Лично аз ползвам при нужда зелен коректор (за да прикрия някои зачервявания) , както и коректор в цвят сьомга за областта под очите, когато правя много тъмен опушен грим.

А вие какви коректори използвате?

Надявам се този пост да е полезен за незапознатите ☺

Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥


Няма коментари:

Публикуване на коментар