петък, 20 февруари 2015 г.

Celebrity Inspired:Kylie Jenner Signature Look + Tutorial (BG)








Здравейте ♥

Фото урокът днес е за гримът, превърнал се в запазена марка на Кайли Дженър (най-малката от сестрите Кардашиян.) Гримът на Кайли определено е най-коментираният и пресъздаван celebrity trend в момента из цялото онлайн пространство – практически  се състои от неутрален грим на очите + тънко положена очна линия и матови устни в цвят тъмна пепел от рози, т.нар. 90’s grunge style.

Според моите виждания тази визия е подходяща за ежедневието и именно затова е толкова популярна в момента – отива на всеки, издържана е изцяло в неутрални тонове и е изключително лесна & бърза за постигане.

Ето и стъпките за направата на този грим:





1.След нанасянето на база са сенки нанесям по целия клепач матови слабо пигментирани сенки в цвят ванилия (Bow/Sleek).




2.В сгъвката на окото нанасям матови сенки в студенокафяв нюанс (Boxed/Sleek).  Нанасям ги леко, за да придам дълбочина, старая се да изглежда максимално естествено и преливам добре, за да няма резки граници.




3.Съвсем тънко полагам матова черна очна линия, следвайки естествената форма на клепача и леко издължавам в края.




4.На долния клепач по линията на миглите нанасям автоматичен матов молив в среднотъмен сив нюанс (Hean Cosmetics Automatic Eyeliner Graphite), а водната линия оставям чиста.

5.Нанасям 1 пласт спирала на горните & долните мигли.




6.Акцентът в този грим са матовите устни в тъмно розово, задължително в пепелив/сивкав оттенък и силно очертани извън контура им. Лично аз не харесвам толкова натрапчиво очертаване извън контура и следвах естествения контур на устните ми, а нюансът е 2-3 тона по-тъмен от естествения им цвят. Очертах ги и изцяло ги запълних с матов молив за устни (Impala Waterproof  Lipliner #212).

В реално време гримът ми отне точно 5 минути, което го прави идеален за забързаните сутрини ☺










Харесва ли ви тази визия?

Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary


Хубава вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар