четвъртък, 16 април 2015 г.

MOTD:Pastel Lavender Look (BG)





Здравейте ♥

Пролетното време определено предразполага към по-леки гримове в пастелни и свежи цветове. Такъв е и днешният грим, издържан изцяло в пастелен люляков нюанс.





Започнах с нанасянето на плътна матова база за сенки. На подвижния клепач нанесох матова люляковолилава сянка (лилавият цвят от палитрата Flormar P043 Sweet Pinks). Нанесох я с плоска четка за сенки и напластих цвета, за да бъде максимално интензивен. Със скосена четка нанесох същия цвят и по линията на миглите на долния клепач и съвсем леко прелях, за да няма резки граници.

В сгъвката нанесох сиво-кафяво-лилава матова сянка със студен подтон (Wrapped Up/Sleek). Прелях внимателно към областта под веждата и съвсем леко към подвижния клепач, за да получа т.нар. soft cut crease. Съветвам ви когато правите лилав грим да избягвате опушване с кафяв нюанс, а да заложите на черно, сиво, сиво-кафяво (тоуп) или друг нюанс на лилавото.





С пенсил четка нанесох сатенени бели сенки във вътрешния ъгъл на окото и под веждата, за да просветля тези зони. По линията на миглите на долния клепач нанесох среднотъмен матов сив молив (Hean Cosmetics automatic eyeliner в Graphite), за да придам по-завършен вид на грима, без да го утежнявам. Във водната линия на долния клепач нанесох бял матов молив, който оптически „отваря” погледа, прави очите по-големи и грима свеж.





На горния клепач нанесох съвсем тънко матова черна очна линия и завърших с пласт спирала на горните и долните мигли.
Според мен грима се получи свеж и ненатрапчив, подходящ за ежедневието и перфектно кореспондира с пролетното настроение ☺

Кой е любимият ви грим през пролетта?

Харесайте страничката ми във facebook: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary


Хубава вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар