неделя, 5 април 2015 г.

Basic:Different Lipstick Finishes (BG)





Здравейте ♥

Публикацията днес съдържа базисна информация за основните завършеци при червилата, плюсовете и недостатъците на различните завършеци и кой завършек какъв ефект постига. Цветът на всяко червило стои различно нанесен върху устните, защото се влияе от техния естествен цвят. При светли устни цветът излиза максимално реален, а при по-тъмни се изменя според подтона на устните. Имайте предвид естествения цвят на устните си при избора на червило, за да не останете разочаровани в последствие ☺.

Ето кои са и основните завършеци при червилата:

Балсамест/полупрозрачен завършек– лека пигментация, слаба издръжливост, усещат се комфортно на устните, не подчертават недостатъци по повърхността на устните и обикновено съдържат съставки, подхранващи устните. Нанасят се лесно, без непременна нужда от огледало и молив. Балсаместите червила са най-неикономични и свършват бързо. Подходящи са за всякакъв тип грим – ежедневен, цветен, тежък опушен и т.н.



1.Maybelline Color Whisper




2.Deborah Milano Shine Creator




3.Yves Saint Laureint Sheer Candy



Сатенен завършек – средна пигментация, по-голяма издръжливост в сравнение с балсаместите червила, усещат се леко на устните и са комфортни за носене, имат лек блясък (или полугланцов ефект), не подчертават недостатъци по устните. Нанасят се лесно и отново са подходящи за всеки тип грим.



1.Hean Vitamin Cocktail




2.Bourjois Color Boost Chubby



3.Mac Satin Lipstick



Перлен завършек – много добра до абсолютна пигментация при наслагване, лесно нанасяне, комфортно усещане на устните. Перлените червила подчертават по-видимите участъци по устните и са сравнително издръжливи. Гримът следва да се съобрази с перленото червило, тъй като перлените устни се набиват на очи и е добре да се заложи на матов очен грим.




Кремообразен завършек – плътен цвят без частички/шимърчета, лек блясък, добра издръжливост. Усеща се върху устните и трябва да се внимава при нанасяне и очертаване на контура на устните. Светлите нюанси на кремообразните червила подчертават недостатъците по устните. Кремообразните червила си подхождат с по-интензивен грим/очна линия. Кремообразният завършек е мой личен фаворит и почти всичките ми червила са с такъв завършек.



1.Catrice Ultimate Colour



2.Bourjois Rouge Edition



3.Mac Creamy Lipsticks



Матов завършек – максимална пигментация, максимална издръжливост, усещат се върху устните и е възможно леко да „опъват кожата” и дори лек дискомфорт. Матовите червила са доста сухи и подчертават абсолютно всички недостатъци по устните, дори тези които не се забелязват на пръв поглед. С нанасянето им трябва да се внимава, защото пигмента им е силен и при евентуално излизане извън контура на устните поправката е трудна. Не са подходящи за ежедневно носене, тъй като силно изсушават в дългосрочен план. В зависимост от избрания цвят, матовото червило е подходящо за тъмен опушен грим, в комбинация с очна линия е абсолютна класика. За лек ежедневен грим стои строго и официално.




1.Golden Rose Velvet Matte



2.Bourjois Rouge Edition Velvet



3.Mac Matte Lipsticks

*Всички снимки са взети от Интернет

В общи линии това са основните завършеци при червилата. Има и други, но те са по-скоро разновидности на тези, например amplified creme, retro matt и др. (основно наложени от МАК). Комбинациите с гримове, които споменах са ориентировъчни, тъй като в грима и личният вкус правила няма и на пръв поглед несъчетаеми комбинации понякога изглеждат страхотно ☺.

А кой е вашият любим завършек и защо?
Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥


Няма коментари:

Публикуване на коментар