сряда, 3 юни 2015 г.

Basic:Different Foundaiton Types (BG)






Здравейте ♥

По традиция първият пост за новия месец е от рубриката basic, като този път реших да ви разясня различните типове текстури фон дьо тен, за коя кожа са подходящи и как да ги различаваме. Напомням, че в този пост http://preslavasbeautydiary.blogspot.com/2015/01/basicdifferent-foundation-finishes.html ви разказах за различните видове завършеци при фон дьо тените.

Ето и кои са основните типове текстури фон дьо тен:

Течен фон дьо тен:





Течните фон дьо тени са с лека текстура и са най-лесни за нанасяне на лицето, затова са и най-популярният избор. Нанасят се лесно с пръсти, четка или бюти блендър – изборът е ваш. Преливат се и се наслагват лесно, като запазват влагата в кожата. Течните фон дьо тени обикновено са 2 типа: на основата на масла (за суха/дехидратирана кожа) и на водна основа (за мазна/смесена/комбинирана кожа). Течните фон дьо тени са подходящи за всеки тип кожа – предвид популярността им, производителите са се погрижили да разработят разновидност за абсолютно всеки тип кожа.

Кремообразен фон дьо тен:





Кремообразните фон дьо тени, логично имат кремообразна текстура – по-плътна от течната, по-мазна и гъста. Кремообразните фон дьо тени са налични под формата на стик (тип червило), компактни и в тубичка. Предвид гъстата им текстура, кремообразните фон дьо тени предлагат плътно покритие и често добавят допълнителна хидратация върху кожата, в сравнение с другите типове фон дьо тени. Плътната консистенция предлага пълно покритие и върху пъпчици, акне, белези (на принципа на коректора) и оставя кожата гладка. Компактната форма на кремообразния фон дьо тен най-често е подходяща за прикриване на акне и розацеа. Кремообразните фон дьо тени са подходящи за много суха,суха и нормална кожа, предвид допълнителната хидратация, която предлагат и факта, че често са на маслена основа/или имат добавени масла в състава.

Фон дьо тен под формата на пудра:





Този тип фон дьо тени са налични в 2 вида: свободна, прахообразна пудра и пресована пудра. Предвид пудрената им консистенцята, те са сухи и не предлагат допълнителна хидратация. Фон дьо тените под формата на пудра са подходящи за мазна и комбинирана кожа, или като допълнителен пласт за пълно покритие върху вече нанесен друг тип фон дьо тен.

Минерален фон дьо тен:





Минералните фон дьо тени са направени от фино смлени минерали. Този тип фон дьо тени са натурален продукт и са подходящи за всеки тип кожа, особено за чувствителна. Обикновено минералните фон дьо тени са налични под формата на прахообразна пудра, по-рядко пресована и биха могли да се ползват и навлажнени, за повече покритие.

Фон дьо тен под формата на спрей:





Иновация при фон дьо тените са тези под формата на спрей. Този тип фон дьо тени обикновено са дълготрайни и правят кожата перфектна. Подходящи са за почти всеки тип кожа.

Cream-to-Powder Foundation:





Тези фон дьо тени са налични под формата на крем-пудра, като при нанасяне върху кожата се превръщат в пудра и имат пудрен завършек. Най-подходящи са за жени с комбинирана/мазна кожа.

Мус фон дьо тен:





Този тип фон дьо тен е под формата на въздушен мус, винаги е с матов завършек и има плътно до пълно покритие и е перфектен за мазна и комбинирана кожа.

*Всички снимки са взети от интернет

Многообразието от типове фон дьо тени е огромно и на пазара непрекъснато излизат нови вариации и комбинации. Все пак всички фон дьо тени се делят на 3 основни категории: течен фон дьо тен, кремообразен и под формата на пудра. Всички останали са вариации на тези 3.


Кой е вашият предпочитан тип фон дьо тен?

Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary


Приятна вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар