петък, 19 юни 2015 г.

MOTD:Mint Cut Crease (BG)






Здравейте ♥

Вероятно сте забелязали, че напоследък постове за грим липсваха – причината бе в счупения ми фотоапарат, който за щастие вече е ремонтиран и е крайно време пъстри и красиви гримове да изпълнят блога J.

Днешният грим е с основен цвят един изключително свеж, летен нюанс – ментово ♥






Върху плътна матова база за сенки нанесох с плоска четка матовия ментов цвят (синия цвят от палитра с пастелни цветове на Belissima). Реалният цвят е светлосин със зелен подтон, но на моята кожа с топъл жълт оттенък избива зеленото в цвета и той изглежда ментов. Цвета напластих, за да бъде максимално интензивен.

В сгъвката на окото с блендинг четка (Zoeva 227 Luxe Soft Definer) нанесох сиво-кафяво-лилав матов цвят (Wrapped Up/Sleek). Нанесох го от сгъвката на клепача, преливайки само към областта под веждата, за да оставя подвижния клепач само с ментовия цвят. Така се получава ефекта cut crease.






В областта под веждата нанесох матови сенки в цвят ванилия (светлия цвят от палитрата Taste of Chocolate/Flormar).

На подвижния клепач тънко положих матова черна очна линия и я издължих в края, а в горната водна линия нанесох гел очна линия.

На долния клепач нанесох със скосена четка същите сенки, които използвах в сгъвката, а в края леко затъмних с матова шоколадовокафява сянка (тъмния цвят от палитрата Taste of Chocolate/Flormar).






Завърших с два пласта спирала на горните мигли и един на долните.

Грим с техниката cut crease е любимият ми начин да нося контрастни цветове, а и мисля, че е много подходях за формата на очите ми. 

Вариантите за комбинации са безброй, а резултатът – страхотен!

А вие носите ли ментови гримове?

Харесайте страничката ми във facebook: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая ♥


Няма коментари:

Публикуване на коментар