понеделник, 29 юни 2015 г.

Scented Review:Tesori d'Oriente Viola del Nepal (BG)






Здравейте ♥

В предишната публикация в рубриката „ароматно ревю” ви разказах за любимия си пролетен парфюм – Lanvin Eclat DArpege (ревю тук: http://preslavasbeautydiary.blogspot.com/2015/05/scented-reviewlanvin-eclat-darpege-bg.html). 

Наскоро обаче се сдобих с нов аромат, който откакто имам, не съм 
спирала да нося – чудесен избор за вече настъпилото лято, 35-градусовата жега и влажния въздух.

Обект на днешното ароматно ревю е Tesori d’Oriente Viola del Nepal. Tesori d’Oriente е италианска марка, произвеждаща продукти за тяло – масла & лосиони, душ гелове и парфюмни спрейове. Според производителя към момента има 25 аромата, лично аз в България съм виждала около 10-12 от тях. Най-разпространени са ароматите Бял мускус, Китайска орхидея и Сандалово дърво, кашмир и ветивер. През 2013г. марката добави към асортимента си нови аромати, един от който е Viola del Nepal – Непалска теменужка.

История:

Viola del Nepal на Tesori d’Oriente е флорален моно аромат на Непалска теменужка, лансиран през 2013г. под формата на парфюмен спрей. Чувствена ароматна композиция, селектирана от най-висококачествени ароматни масла и есенция със завладяващи върхови нотки на Непалска теменужка – цвете, символ на романтичната любов – нежна, топла и вълнуваща. Ароматът е определян като флорално-пудрен с лек дървесен дъх.






Ароматно описание:

Връхни, средни и базови нотки: цвят от Непалска теменужка. Дори и в състава на флакона е посочен само екстракт от цвят и листа на теменужка.

Развитие върху мен:

Предвид факта, че ароматът е моно, не е налице многопластово развитие – първоначално е изцяло флорален, но бързо преминава във флорално-пудрен аромат, със съвсем лека, едва доловима дървесна нотка. На моята кожа завършва като изцяло пудрен аромат. Не очаквайте обаче познатия мирис на сочна, дъхава теменужка – тук тя е само намек, а не основа на парфюмната „композиция”. Аромата е лолитски сладникав, без да е тежък и задушаващ.

Опаковка:

Флаконът е в изчистена, черна матова бутилка, с теменуженолилав надпис и принт на теменужка. Много е удобна за пътуване или за носене в чантата – няма как да се отвори, разлее или надраска/счупи.






Вместимост:

Парфюмният спрей се предлага само във флакон от 100мл. Предлага се и в комплект с душ гел и масло за тяло от същата серия.

Подходящ сезон:

Категорично летен аромат – стои свежо, без да е типичния за сезона солен/цитрусов или флорален аромат. Не е шлейфов, но има деликатно присъствие, точно каквото трябва да има летния аромат, носен в горещо, сухо или влажно време.

Подходящо време:

Определено е най-подходящ за светлата част на денонощието.

Издръжливост:

Върху моята „студенокръвна” кожа – 2 до 3часа. При хора с по-топла кожа, напр. при майка ми издържа цял ден, без подновяване, точно като парфюм. Като цяло имам наблюдения, че парфюмните спрейове на Tesori d’Oriente са доста трайни – „Бял мускус” се усеща дори и след душ.

Tesori d’Oriente Viola del Nepal е флорално-пудрен моно аромат на Непалска теменужка, с добра трайност и деликатно, ефирно присъствие. Ако харесвате леки моно аромати, подходящи за лятото и горещините, вероятно е Viola del Nepal да ви допадне.

Кой е вашият любим летен аромат?

Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥



Няма коментари:

Публикуване на коментар