петък, 23 октомври 2015 г.

How To:Classic Pin-Up Look (BG)







Здравейте ♥
 
Грим-урокът днес е за направата на класическия old school pin up грим – гримът запазена марка на Мерилин Монро и редица други звезди от 50–те и  60-те години на миналия век, актуален и до днес.


Гримът е супер лесен и стилен, именно затова и култов – класическа комбинация от черна очна линия + ярко червени устни. 
 
Мислех да направя фото-урок стъпка по стъпка, но гримът е направо елементарен, затова само ще спомена реда на действията, както и продуктите, които използвах:

1.След нанасянето на база за сенки нанесете матови сенки в телесен цвят върху целия клепач (цветът пудра от палитрата  Taste of Chocolate на Flormar).

 2.След това нанесете светли матови/сатенени сенки в цвят ванилия в областта под веждата и във вътрешния ъгъл на окото (Bow/Sleek).

3.В сгъвката на окото затъмнете с подходящ студен матов кафяв цвят (Wrapped Up/Sleek). Затъмнете леко, колкото да придадете дълбочина на окото.

4.Нанесете плътна матова очна линия по горния клепач, като я издължете леко в края на окото (Rimmel ScandalEyes Gel Eyeliner/001 Black).

5.Във външния ъгъл на окото на долния клепач нанесете съвсем дискретно същия матов студен кафяв цвят, който използвахте в сгъвката на клепача.

6.Завършете грима с 2 пласта спирала на долните и горните мигли.

7.Очертайте устните с матов молив за устни, след това нанесете матово/кремообразно червило в класически червен нюанс – нито прекалено оранжево, нито прекалено вамп (Hean Cosmetics Color Intense/158 Ruby Red).

8.Добавете лек руж и pin up визията е готова.

В общи линии това представлява класическият pin up грим – неутрален грим върху клепачите и ярко червено червило.                                        Визията отива на абсолютно всяка жена и е подходяща за всеки повод.

Вие харесвате ли pin up визията?


Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар