петък, 30 октомври 2015 г.

Review:My Favourite Face Brushes #1 (BG)







Здравейте ♥

Предния месец ви разказах за част от любимите си четки за очи, а днес е ред на любимите четки за лице.


Преди известно време по нелеп начин изгубих голяма част от четките си за лице, друга част от извадих от употреба и така започнах да се оглеждам за нови попълнения на липсващото. След възторженото ревю на Снежи от snejanaatanasov.blogspot.bg за четките на Lollipop Cosmetics, реших да им дам шанс и поръчах 2. Останах много доволна от тях и впоследствие поръчах още 3. Предвид популярността на марката напоследък, реших да обединя впечатленията си от четките в едно ревю, тъй като когато аз правих поръчката си отзиви за четките почти не намерих, а смятам, че продуктите са добри и си заслужават.


Ето и моето обективно мнение за тях:


1.Скосена четка за фон дьо тен





Четката е от изкуствен косъм, с доста гъсто разположени косъмчета, стандартен размер. Поради скосената форма четката е много удобна за нанасяне на фон дьо тен в по-трудните за достъп зони – около ноздрите, под очите, около ушите, линията на косата. Косъмчетата й са гъсто разположени и това спомага за плътното покритие, което постигам с нея, но без да се получава т.нар. ‘’cakey effect’’.  Когато я получих бях изненадана от размера на главата й – стори ми се супер мъничка. Реално, нанасянето на фон дьо тена ми отнема малко повече време в сравнение с плоската четка, но разликата е 4-5 движения. Определено я препоръчвам за жени проблемна кожа, с пори и несъвършенства, предвид силното покритие, което постига. Пере се лесно, единствено в сърцевината трябва да се наблегне, съхне бързо, не се скубе и е супер мека. Имам много чувствителна кожа, която се зачервява супер лесно и винаги държа четките ми за лице да са с мек косъм.
 

2.Плоска четка за фон дьо тен тип „кабуки”






Плоската четка също е от изкуствен косъм, главата й е 2 пъти по-голяма от скосената, косъмчетата също са гъсто разположени (все пак е кабуки), невероятно мека, не се скубе. Пере се сравнително лесно, отново наблягам на почистването в сърцевината, но съхне малко по-бавно от другата. Нанасянето на фон дьо тен е лесно и бързо – буквално с 3-4 движения и съм готова. Харесва ми да нанасям ежедневния си бб/сс крем с нея, заради супер естественото покритие, което постигам с минимално количество продукт. Справя се успешно и с по-плътни фон дьо тени. Определено тази ми е по-използвана и една идея по-любима от скосената четка за фон дьо тен.


3.Четка за пудра






Четката за пудра отново е от изкуствен косъм, доста е голяма – аз лично имам комбинирана кожа и нанасям пудра върху цялото лице и ми е удобна, но ако вие нанасяте само в Т-зоната е вероятно да ви дойде твърде голяма. Косъмчетата са много меки, гъсто разположени и с нея постигам плътно покритие с пудрата, загребва доста продукт. Ако търсите леко и ефирно матиране, тази четка не е за вас. Почиства се лесно, но предвид големината и гъстотата на косъмчетата съхне бавно – гледам да я пера най-късно следобед, за да може да изсъхне и да я ползвам на следващата сутрин. 

 
4.Скосена четка за руж





Четката е от естествен кози косъм, усеща се малко по-твърда от останалите, но в никакъв случай неприятно боцкаща или причиняваща дискомфорт. С нея нанасям руж или бронзираща пудра. Косъмчетата не са супер гъсто разположени, но не са и в никакъв случай рехави, перфектната (за моите виждания) гъстота и форма за четка за руж. Мека е, не се скубе, пере се лесно и съхне малко по-бавно в сравнение със синтетична четка за руж. Задължително след пране я оставям да изсъхне в протектор за четки, за да не губи форма (за да не стане прекалено разперена и хвърчаща).

  
5.Четка за контуриране







И тази четка е от естествен кози косъм, мека, но не прекалено. Тази е единствената, от която имам паднали 10-тина косъма. С нея нанасям контурираща пудра – оформя идеално скули, нос, брадичка. Смятам, че е сходна на прословутата контурираща четка Nars Ita. С нея постигам плътно контуриране, тъй като косъмчетата са гъсто разположени. Използвам я и за нанасяне на бронзираща пудра над контурирането – над скулите, челото, линията на шията. Пере се лесно, съхне сравнително бързо, но и на нея задължително й слагам протектор за четки, за да остане максимално стегната. Ако не ползвате бронзираща или контурираща пудра, пропуснете тази четка.


Това беше първата част на моите любими четки за лице, очаквайте #2 в идните месеци.


Искам да спомена, че всеки вид от изброените четки са в асортимента и на Zoeva, Morphe, Real Techniques, MAC, Sigma, ELF и т.н. В случая е важна качествената изработка, а не толкова марката – производител.  

 Кои са вашите любими четки за лице?


Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар