петък, 22 януари 2016 г.

Lifestyle:Favourite YouTube Beauty Gurus #1 (BG)








Здравейте ♥

Днес в рубриката Lifestyleще ви говоря за любимите си YouTube бюти гурута. YouTube e съвременната школа за гримиране, и не само, той е мястото, където практически може да намерите информация за всичко, касаещо почти всяка сфера на живота, която ви вълнува, там можете да научите всичко необходимо и в последствие да усъвършенствате уменията си.

През 2010г. открих клипчетата с уроци по грим и в продължение на доста време гледах в захлас и усвоявах новата информация за продукти, техники и умения. Ако тепърва ще се учите да се гримирате ви съветвам да намерите beauty гуру със сходен на вашия типаж кожа, черти и прочие, за да бъдете максимално улеснени кое би ви отивало и кое – не.

Към днешна дата, колкото и нескромно да звучи, смятам, че съм усвоила основното в грима, кое ми отива и кое – не и гледам клипчета основно с мисълта да си „открадна” някоя идея за нов грим или цветова комбинация.

Спрях се на 5 любимки, някои следя от години, други от скоро, не пропуска клиповете им и те никога не ме разочароват откъм съдържание. Ето ги и тях:


1.Shaaanxo (Shanon Maria Harris)





Започваме с най-любимата ми ютюбърка! Шанън е на 23г., от Нова Зеландия и е възможно най-приятния и ненатоварващ човек за гледане. Има неизчерпаем запас от идеи, поства всеки понеделник, сряда и петък, а клиповете й са с перфектно качество. В канала на Шанън може да откриете всичко, свързано с красотата – невероятно красиви и идейни гримове, парфюми, уроци по грим за начинаещи, прически, модни придобивки, beauty hauls, има собствена линия от изкуствени мигли и четки за грим, а грим-колекцията й е...н-е-в-е-р-о-я-т-н-а! И ако това не ви стига, Шан поства супер редовно и daily влогове. Винаги е много честна в мнението си за продуктите, които ползва, не се лигави дразнещо (като Bethany Mota или Ingrid Nilsen, например). Наистина много я харесвам и гледам с интерес всичките й видеоклипове (е, без Хелоуинските) и за мен тя е най-сериозният и идеен beauty youtuber.Има силен новозеландски акцент, с който доста хора явно имат проблем,  лично аз разбирам без затруднения австралийски/новозеландски акцент, но за сметка на това с британския имам значителни затруднения. 

2. MakeUpByCamila (Camila Figueiredo Coelho)





Камила беше една от първите ютюбърки , който започнах да следя през 2010г. Тя е от Бразилия, на 28г., живее в Бостън, САЩ. Първоначално имаше само португалски канал, но преди 2 години откри своя втори канал, воден на английски, в който поства всеки понеделник. Камила винаги прави доста тежки гримове – брокати, тъмни/ярки цветове, изкуствени мигли, блясъци и т.н., така че ако вие предпочитате лекия грим, тя едва ли ще ви допадне. Има грим-уроци и за начинаещи, интересува се от мода – гост е на всяка Седмица на модата в Ню Йорк, Париж, Лондон и къде ли не по света, прави клипове с модни придобивки и съвети как да съчетаваме трендовете и дрехите с аксесоарите си, има клипове с тренировки и хранителни режими, както и понякога прави влогове. Наскоро дори пусна своя линия-продукти в сътрудничество със Сигма.Много е сериозна и няма никакво лигавене и маниерничене в клиповете й, което за мен е голям плюс като зрител.      Освен УТ канал, Камила има и блог, в който поства почти всеки ден своя Outfit Of The Day – стилът й е много еклектичен и запомнящ се.     Има известна еднотипност в схемата й на гримиране, което мен не ме дразни, защото имаме сходна форма на клепача и ми е от полза да пресъздам даден грим. 

3. Dulce Candy





Дулсе също е от „old school” бюти гурутата – в YouTube е от 2008г. Тя е на 28г., с мексикански произход, към момента живее в Калифорния, САЩ. Дулсе поства редовно видеоклипове (всяка седмица), като най-често това са грим-идеи, вдъхновени от грима на някоя звезда или актуален към момента тренд. Освен това редовно прави клипове с първи впечатления или ревюта на някой нашумял продукт, ревюта на цели колекции, уроци за начинаещи в грима, прически, модни придобивки, козметични придобивки, DIY проекти, интересни идеи за реорганизиране и спестяване на място, и от време на време някой маникюp. Интересува се много от мода и също както Камила има свой блог, където поства много често тоалета си. Наскоро Дулсе издаде своята първа книга „The sweet life”, която се радва на голям успех. Освен своя англоезичен канал, Дулсе поддържа и втори, воден изцяло на испански. 

4. Danielle Mansutti





Даниеле следя малко след като започна да прави видеоклипове в YT – т.е. преди около година. Само за година тя се превърна в истинска сензация със своите близо 1млн. абоната. Дани е на 21, с англо-италиански произход, живее в Мелбърн, Австралия. Причината да я харесвам много е не защото е някакъв невиждан виртуоз, а просто защото сме на една вълна – прави точно „мой” тип гримове откъм схематично полагане и цветови предпочитания. Освен грим tutorials, Даниеле поства и много Get ready with me, месечни любимци, искрени ревюта на продукти, множество кратки видеа с лесни идеи за ежедневен грим, fashion try-on hauls. Голяма сладурана е и имаме сходни предпочитания в грима и прическите, затова и намирам видеата й за приятни, идейни и почти винаги съдържанието им ми допада. Дани поства всеки вторник и петък.

5. Crystal Conte





Кристъл открих посредством Даниеле преди 4-5 месеца, но бързо се нареди сред любимките ми. Не е сред най-популярните ютюбърки, което е жалко, защото според мен е много отдадена на хобито си. Кристъл е на 28 и също живее в Австралия. Поства по 4-5 клипа на седмица, като всичките са изпипани до най-малкия детайл. Качва много и разнообразни откъм материал клипове, като грим уроци, грим, вдъхновен от някоя звезда, много искрени ревюта на продукти, обстойни beauty hauls, one brand tutorials, get ready with me, модни придобивки, като вкусът й за дрехи е просто безупречен! Има отделна поредица с полезни съвета за подготовка на сватба и годеж, + всичко, което съпровожда тези събития. В канала на Кристъл можете да откриете много и разнообразни клипове, като моите лични фаворити са грим-tutorial-ите и модните придобивки. 

Това бяха 5 от моите любими YouTube beauty гурута. Кои са вашите любимци? Споделете ми в коментарите – винаги съм в търсене на някой нов youtube –р за следене.


Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар