неделя, 10 януари 2016 г.

Scented Review: Avon Little Red Dress (BG)








Здравейте ♥
 
Миналият януари ви представих моето ревю за култовия парфюм на Nina Ricci – L’Elixir (тук: http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2015/01/scented-reviewnina-ricci-lelixir.html ) и в края на публикацията споменах, че имам още един сходен на него аромат, за който ще ви разкажа днес :)).

И така, обект на днешното ароматно ревю е Little Red Dress от Avon. За да избегна недоразумения, искам да подчертая, че двата парфюма не са идентични или еднакви, т.е. Little Red Dress не е реплика на LElixir, просто за мен и моето обоняние те са със сходна композиция, близко развитие и интензитет, принадлежат към ориенталско-плодово-флорална парфюмна категория. Плодово сладки с дървесна подложка – любима комбинация ♥ Близки, но и много различни, точно като вишна и череша – ако LElixir е череша, то Little Red Dress е сочна, зряла и кисела вишна. В момента, в който се запознах с Little Red Dress вече познавах отлично LElixir и моментално асоциирах единия с другия. Дано успяхте да разберете какво имам предвид под близостта им – близки като цялостно звучене, но всъщност доста различни и в никакъв случай взаимнозаменяеми.


История:

Малката червена рокля (Little Red Dress) е ориенталско-флорален аромат, лансиран през 2011г., с автор Соня Констант.  Парфюмът е вторият лансиран след черната (Little Black Dress) към серията “малки рокли.”  


Ароматно описание:
 
Връхни нотки: цитруси, малина и слива

Средни нотки: жасмин и роза

Базови нотки: мускус, сандалово дърво и амбра (кехлибар)







Развитие върху мен:

Първоначално ароматът е доста кисел, много остър и долавям лека алкохолна нотка. Отчетливо усещам цитрусите, малко по-приглушени и на заден фон остават малината и сливата. След около 15-тина минути ароматът уляга, остротата омеква и плодовете малина и слива се усещат ясно в компанията на кадифена червена роза и фин жасмин, който прекрасно допълва комбинацията. Плодовете обаче не са свежи, дъхави, летни и току-що набрани, напротив – представете си гъсто, ароматно и много сладко домашно сладко от малини и сливи, в което са добавени и щипка ароматни подправки за по-силен вкус. В този вид парфюмът остава до 2-3 час от нанасянето, след което ясно се откроява дървесната подложка – амбрата и сандаловото дърво затоплят аромата, вече няма и след от първоначалната острота. Любимият мускус добавя щипка свежест за разкош и малко олекотява композицията. Върху моята кожа парфюмът е плодово-сладък с изразен дървесен дъх.


Опаковка:

Същата като тази на Малката черна рокля (ревю: http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2015/10/scented-reviewavon-little-dress-bg.html ), само че с червени елементи. Семпла, прозрачна квадратна бутилка с червена капачка и червен надпис. И тук, както при флакона на Черната рокля има проблем с капачката – не се захваща плътно и пада лесно сама.


Вместимост:

Парфюмът се предлага във флакон от 50мл. Мисля, че Ейвън периодично пускат рол-он парфюмчета, дезодоранти и кремове за тяло със същия аромат, но не съм сигурна. Аз лично винаги взимам само парфюма.


Подходящ сезон:

Вероятно съм пристрастна, но Малката червена рокля, също като Еликсирът определям като подходяща за носене целогодишно. Имайте предвид, че ароматите от този тип са ми невероятно любими, затова и ги нося без оглед на сезона. Но, ако вие не си падате толкова по този тип плодово-флорално-дървесни парфюми, заложете на него през есента и зимата. По мои наблюдения през студените сезони амбрата и сандаловото дърво са доста по-осезаеми върху кожата, следователно парфюмът е по-топъл и опушен, докато през топлите месеци мускусът и плодовете се открояват по-отчетливо и парфюмът е по-лек и плодов.


Подходящо време:

Отново – парфюмът нося с еднакво удоволствие както през деня, така и през нощта. Подходящ е за ежедневен парфюм, както и за през нощта през пролетта, лятото и есента. За зимните вечери лично аз залагам на нещо по-силно.






Издръжливост:

Голяма! Нанасяйки го сутрин го усещам почти през целия ден, с различен интензитет, като постепенно утихва и започва да стои по-близо до кожата. При влажно време е много отчетлив. През първите часове след нанасянето има шлейф, неведнъж съм получавала въпроси с какъв парфюм съм часове след нанасянето му.

Little Red Dress е един от непреходните ми любими аромати. Дълго време Малката червена рокля беше моят парфюмен подпис през деня и сега го нося много често, макар и не нон-стоп както преди. Причината – парфюмната ми колекция много нарасна и се старая да ползвам всичко, което имам в наличност. Този флакон ми е 4 или 5 поред и като свърши със сигурност ще го подновя. Обичам този парфюм и не мисля, че би ми омръзнал. Ако харесвате плодово-флорални сладки парфюми с дървесна подложка, обърнете внимание на Червената рокля, а ако Еликсирът на Нина Ричи ви е любим, то задължително я пробвайте – вероятността да ви хареса е голяма :))

Вие харесвате ли Little Red Dress?

Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар