петък, 8 април 2016 г.

Review:Essence Lip Liner #06 Satin Mauve (BG)








Здравейте ♥

Моливите за устни са най-големият тренд в грима за последната година и половина, а най-популярният нюанс при тях безспорно е тъмна пепел от рози със сиво-кафяв уклон.

Най-ползваният ми молив за устни бе в този нюанс (#212 от водоустойчивата линия на Импала, подробно ревю: http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2015/08/reviewimpala-lip-liners-204212232233-bg_13.html), но след като свърши реших да пробвам идентичния по цвят молив Satin Mauve от редовната серия на Essence.
Satin Mauve е най-популярният молив от цялата серия и вечно беше изчерпан, когато го търсех, но в крайна сметка успях да се сдобия с последната останала бройка. 






Опаковката на моливите от редовната серия е в цвета на молива, което намирам за много практично. Съдържанието на продукта е едва 1грам. Консистенцията е мека и позволява лесно нанасяне върху устните. Есънс наскоро смениха формулата на моливите си за устни – моливите със старата формула имаха сребристи капачки, а новите са с капачки в цвета на молива. Доста момичета се оплакват, че новата формула на моливите няма нищо общо със старата и че не са доволни – аз имах и от моливите със старата формула и честно казано, не виждам абсолютно никаква разлика, даже ако не бях прочела за сменената формула нямаше и да разбера. Моливът има аромат, който на мен не ми допада, но не се усеща нанесен върху устните. Предвид меката и маслена консистенция, трайността на молива е около 5 часа – лично аз подновявам поне 2-3 пъти през деня.






Цветът на молива е тъмна пепел от рози с лек сиво-кафяв уклон, но при мен сиво-кафявия оттенък въобще не си личи – моливът е с цвета на устните ми (т.е. светла пепел от рози). Това се дължи на топлия жълт оттенък на кожата ми, но при жени със светла кожа/кожа със студен/неутрален подтон нюансът стои по-неутрално и тъмно.
Моливът стои изключително естествено върху устните, дори за известен период от време го носех самостоятелно върху балсам – придава контур и изравнява цвета на устните, без да придава плътността на червило. 

Satin Mauve е приятен молив за устни, комфортен за носене самостоятелно поради меката си формула, но и чудесен за съчетаване с различни вариации на нюд червило и с прилична трайност. Бих го подновила като свърши, което явно ще е до 2-3 месеца– налага се да го остря след всяко ползване, тъй като е сравнително мек и до някаква степен се топи върху устните. Предвид достъпността му, не мисля че минусът е съществен, но имайте предвид, че не го причислявам към икономичните продукти.

Вие имате ли моливи на Essence и какво е вашето мнение?


Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубава вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар