понеделник, 4 април 2016 г.

Nailcare:10 Tips For Healthy & Long Nails (BG)








Здравейте ♥

Преди време ви споделих как се грижа за маникюра си тук: http://preslavasbeautydiary.blogspot.bg/2015/10/nailcarecurrent-routine-1-bg.html, а днес реших да споделя малко повече за това как да се грижим за ноктите си, за да бъдат здрави и дълги.
 
1.Най-важното правило е правилното хранене, пиенето на много вода и при нужда – приемането на хранителни добавки, съдържащи цинк и минерали. Богатите на протеини храни, ядките и зеленолистните зеленчуци съдържат най-много полезни вещества за растежа и здравината на ноктите.

2.Пилете ноктите си правилно. При проблем с чупещи и цепещи се нокти, пилете само в една посока ноктите си.

3.Металните пили не са най-доброто средство за оформяне на ноктите, затова заложете на стъклена или хартиена пила. Аз лично предпочитам хартиена пила, защото с нея скъсявам и оформям ноктите си с няколко движения.

4.Заздравителят и базата са необходима стъпка при проблемни нокти. Пазарът е залят с всевъзможни заздравители, бази и основи за нокти, които не само действат заздравяващо и стимулират растежа, но и удължават трайността на лака и действат като бариера между нокътната плочка и химията в лаковете.

5.Поинтересувайте се от вредните съставки. Често срещана вредна съставка в топ-лаковете е формалдехид (като в Seche Vite), но има повече от достатъчно топ-лакове, който имат по-безвреден състав (като Poshe, HK Girl Top Coat). При лаковете за нокти може да потърсите 5-Free, 4-Free и 3-Free лакове, като съответно 5-Free са с възможно най-изчистен състав и не съдържат Formaldehyde, Dibutyl Phthalate (DBP) and Toluene, Formaldehyde Resin and Camphor (Zoya, SNB professional, Catrice, Chanel, Estee Lauder), 4-Free не съдържат Formaldehyde, Dibutyl Phthalate, Toluene and Formaldehyde Resin (Orly, Color Club, MAC), а 3-Free не съдържат Formaldehyde, Dibutyl Phthalate (DBP),Toluene (Essie, Milani, WetnWild, OPI, China Glaze, Catherine Arley).

6.Отстранявайте лака правилно. При меки и слаби нокти ацетоновите лакочистители не са препоръчителни, защото допълнително изсушават нокътната плочка. Заложете на безацетонов вариант. Никога не обелвайте размекнат лак – по този начин отлепвате не само лака, но и част от горния слой на нокътя, което разрушава здравината му.

7.Хидратирайте нокътя и кожата около него редовно. Маслените бани действат укрепващо на слаби нокти, а редовната хидратация на кутикулите спомага липсата на грозни стърчащи кожички.

8. Полирайте внимателно. Полираните нокти са много красиви, но полирането само по себе си е подходящо за плътни и здрави нокти. Ако вашите са меки и чупливи, полирайте минимално или оставете полирането за случаите, когато сте носили глитърен лак и плочката ви е надрана.

9. Чупливостта на ноктите зависи в голяма степен от формата им. Квадратната форма за маникюр е подходяща при много здрави и силни нокти, при слаби и меки нокти води до лесно чупене. Овалната форма или просто заоблените ръбове са много подходящи при склонни към чупене нокти. 

10. Щадете ноктите си. При проблеми със слаби и меки нокти, носете ръкавици при вършене на домакинската работа и не използвайте ноктите си като инструмент за отваряне на разни неща, отлепване на етикети и т.н.

Надявам се постът да е бил полезен за тези от вас, който се опитват да поддържат здрави и дълги нокти :)).


Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар