четвъртък, 5 март 2015 г.

Basic:Different Eyeshadow Types (BG)





Здравейте ♥

Публикацията днес е от рубриката basic и съдържа базисна информация относно различните текстури на сенките за очи, коя текстура за кой тип кожа & възраст е подходяща, както и предложения от всеки ценови клас. Припомням, че имам и публикация за основните завършеци (финиши) при сенките за очи, която можете да разгледате тук: http://preslavasbeautydiary.blogspot.com/2014/12/basicdifferent-eyeshadow-finishes.html



Сенки под формата на пресована пудра:
Пресованите сенки определено са най-разпространения вид сенки и предполагам всеки е наясно как се използват. Пигментацията и финишите им са различни. Пресованите сенки са налични както в палитри, така в единични опаковки. Нанасят се и се преливат най-удобно с четки за грим. Поради сухата им текстура се препоръчва полагането на основа за сенки под тях, за да изпъкнат цветовете, да се улесни преливането им и да се удължи трайността им. Подходящи са за всеки тип кожа, особено за мазна и/или комбинирана.



1.Wet’n’Wild



2.Inglot Customized Pallette



3.Guerlain

Кремообразни сенки:
Кремообразните сенки добиха популярност през последните няколко години и бързо се наложиха като продукт. Също се предлагат с различна пигментация и финиши. Матовите кремообразни сенки са малко по-трудни за работа и често при нанасяне стоят неравномерно върху клепача. Сатенените, шимърни и като цяло блестящите кремообразни сенки са изключително лесни за нанасяне и са напълно достатъчни и за цялостен грим. Кремообразните сенки често са по-издръжливи от пресованите, но пък при мазна кожа се събират по-лесно в гънките на клепача. Най-често се нанасят с плоска четка за коректор, както и с пръсти. Кремообразните сенки са и чудесна основа/подложка под даден цвят – върху тях могат да се положат други сенки, а използвани като подложка могат да подсилят по-слабо пигментирани сенки, или да придадат различен оттенък. Подходящи са за суха, нормална и комбинирана кожа, а при мазна се препоръчва фиксиране отгоре с прахообразни/пресовани сенки, за да се удължи трайността им. Не се препоръчват за много зряла кожа с множество бръчки, защото се врязват в тях.



1.Maybelline Color Tattoo



2.Pupa Cream Eyeshadow



3.Dior Cream Eyeshadow

Cream to powder:
Терминът няма точен превод на български, но всъщност този тип сенки са кремообразни като при нанасяне върху клепача се превръщат в пудра. Често са по-слабо пигментирани и подходящи за дневен грим. Нанасят се най-лесно с пръсти. Подходящи са за всеки тип кожа & възраст.


1.Bourjois Color Edition


Прахообразни сенки:
Прахообразните сенки са под формата на фин прашец и най-често са с шимърен,перлен или глитърен финиш. Нанасянето им трябва да става внимателно, за да не се посипят по цялото лице. Нанасят се с плоска четка/пръсти. Подходящи са за всички типове кожа & възраст.



1.Golden Rose Loose Eyeshadow




2.Loreal Infallible  




3.Illamasqua Loose Eyeshadow

Пигменти:
Пигментите са под формата на фин прашец, предлагат се в бурканчета и са възможно най-силно пигментираните продукти за гримиране, откъдето идва и името им (от англ. pigment). Завършеците им са от всякакъв вид и са многофункционален продукт – освен като сенки за очи, могат да се ползват като хайлайтър, руж, бронзираща пудра, смесени с балсам като червило, да се добавят в лакове за нокти и т.н. Нанасят се различни четки за грим, според търсения ефект. Пигментите са и най-икономичният продукт в грима – нужно е съвсем малко количество поради интензивността на пигмента им.



1.Essence Color Art Pigments




2.Inglot Pigments




3.Mac Pigments
*Всички снимки са взети от Интернет.
А вие кои типове сенки предпочитате?
Надявам се публикацията да е интересна за незапознатите ☺
Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Приятна вечер ви желая ♥

Няма коментари:

Публикуване на коментар