понеделник, 26 януари 2015 г.

Celebrity Inspired:Lana Del Rey Signature Look + Tutorial (BG)




Здравейте ♥

Днешният пост е първи за поредната нова рубрика в блога – Celebrity Inspired (вдъхновен от звездите.) Доста звезди често залагат на грим, който в последствие се превръща в запазената им марка. Първият грим, който реших да пресъздам за новата рубрика е гримът, запазена марка на Лана Дел Рей – изцяло матов грим в ретро стил от 50-те.

Ето и стъпките за пресъздаване на този грим:



1.След задължителното нанасяне на основа за сенки, нанасям матови сенки в цвят ванилия  в областта под веждата (Taste of Chocolate/Flormar).




2.Нанасям в сгъвката на клепача матов сиво-кафяв студен цвят (Wrapped Up/Sleek) с блендинг четка (Zoeva 227 Luxe Soft Definer). Важно е да преливате само в сгъвката към областта под веждите, подвижния клепач трябва да остане чист. Преливайте докато няма резки граници между цветове.




3.На подвижния клепач нанасям същите матови сенки, които използвах под веждата, но наслагвам цвета, за да бъде по-интензивен и да се получи контраст между светлия цвят на подвижния клепач и тъмния в сгъвката.




4.Нанасям матова черна очна линия по дължината на подвижния клепач и я издължавам в края.




5.По линията на миглите на долния клепач и във водната линия на горния клепач тънко полагам черен силиконов молив




6.Със скосена четка нанасям матовия сиво-кафяв цвят, който използвах в сгъвката на окото, по линията на миглите на долния клепач, за да прелея нанесения молив и да няма резки граници.




7.Във водната линия на долния клепач нанасям матов бял молив (Avon Kajastick/White & Silver).

8.Завършвам с 2 пласта спирала на горните & долните мигли.





Гримът, както видяхте е много лесен за изпълнение, ефектен и същевременно подходящ за всеки повод & час на денонощието.



Харесайте facebook страничката ми https://facebook.com/preslavasbeautydiary  или ме последвайте в Instagram за още повече снимки https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Надявам се да ви е било интересно ☺


Хубава вечер ви желая ♥


2 коментара:

  1. Никога не мога да бъда толкова прецизна с такъв писец на очната линия :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен ми е най-удобно с тънка и дълга четка, или със скосена четка и гел очна линия. С очни линии тип писец например изобщо не се справям :))

      Изтриване