неделя, 4 януари 2015 г.

Basic:Different Foundation Finishes (BG)




Здравейте ♥

Днес съм ви подготвила публикация с информация за основните завършеци, които придават различните фон дьо тени. Мисля, че тази информация би била от полза за начинаещите в гримирането, за да улесни изборa на подходящ фон дьо тен. Подбрала съм за всеки тип завършек три предложения за такъв продукт от всеки ценови клас (drugstore, среден и висок клас.)

1.Сочен (Dewy) завършек

За свеж, бляскав и младежки вид

Фон дьо тен със сочен завършек е перфектен за суха кожа, защото добавя хидратация. Той е и най-подходящият избор за жени със зряла кожа, защото изпълва бръчките и фините линии и не ги подчертава.

Фон дьо тените със сочен завършек не са подходящи за жени с мазна кожа, защото подчертават порите и несъвършенствата по кожата, а и сочният вид на кожата в комбинация с омазняването не стои добре. Този тип фон дьо тен не е подходящ за ползване в големи горещини. Dewy фон дьо тените обикновено нямат особено голяма издръжливост, а покривността им варира.

Фон дьо тени със сочен завършек:



1.Rimmel Match Perfection



2.Clinique Supermoisture Foundation




3.Chanel Vitalumiere Aqua



2.Сатенен (Satin) завършек

Завършекът не е сочен, но не е и матов. Придава съвсем естествен вид на кожата с лек блясък

Сатененият завършек е изключително адаптивен и пасва на всички типове кожа. Има по-дълга издръжливост сравнен с фон дьо тен със сочен завършек. Не е съвсем подходящ за много мазна кожа самостоятелно и се препоръчва в комбинация с пудра. Фон дьо тените с такъв  завършек обикновено имат ниско до средно покритие.

Фон дьо тени със сатенен завършек:



1.Bourjois Healthy Mix



2.L’oreal Paris Infalliblе



3.Makeup Forever HD Foundation


3.Матов (Matte) завършек

 

Перфектно покритие, никаква лъскавина/блясък,изключителна издръжливост

Фон дьо тен с матов завършек е перфектният избор за комбинирана/мазна кожа, защото не съдържа масла и не овлажнява допълнително кожата. Фон дьо тените с такъв завършек са изключително дълготрайни и имат много висока покривност, прикриваща акне, белези и пигментация. Не е подходящ за жени със суха кожа, защото подчертава силно сухите участъци, както и за жени със зряла кожа, защото се врязва във фините линии/бръчките. Важно е да се нанася леко и да не се слага по много, за да не изглежда прекалено напластено (т.нар. cakey ефект).

Фон дьо тени с матов завършек са:




1.Rimmel Stay Matte



2.Revlon Colorstay (combination/oily skin)



3.Estee Lauder Double Wear



4.Полупрозрачен (Sheer) завършек

Възможно най-естествен вид

Фон дьо тените с полупрозрачен завършек са подходящи за жени с чиста кожа, без недостатъци. Тези фон дьо тени обикновено са леко оцветен овлажнители, имат съвсем леко покритие и не са особено издръжливи. Много подходящи за ежедневна употреба.

Фон дьо тени с полупрозрачен завършек са:




1.Maybelline BB Cream




2.Clinique Moisture Surge Tinted Moisturizer


Толкова за днес, надявам се информацията да ви е от полза ☺

С леко закъснение искам да ви честитя Новата година и да ви пожелая да сте живи и здрави ♥

Харесайте facebook страничката ми: https://www.facebook.com/preslavasbeautydiary или ме последвайте в Instagram за още повече снимки: https://instagram.com/preslavasbeautydiary

Хубав ден ви желая

Няма коментари:

Публикуване на коментар